Tendinte pe piata masinilor electrice


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Tendinte pe piata masinilor electrice


Masinile "verzi" demareaza greu

Schema de baza motor electric Majoritatea clientilor autohtoni au comandat Toyota Prius sau Volkswagen Passat BlueMotion, in timp ce modele precum Honda Civic Hybrid, Lexus-h sau Saab 9-5 BioPower pot fi numarate pe degetele de la o mana. 

Cea mai la moda solutie de reducere a emisiilor de CO2, aplicata deja de unii producatori auto, este alimentarea masinilor cu energie electrica, cu hidrogen, combustibili bio sau propulsia hibrida.

Din nefericire insa, fiecare idee are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Printre cele mai recente initiative la nivel mondial se remarca cea a Aliantei Renault - Nissan, care va construi masini electrice pentru Israel. Costurile initiale pentru implementarea acestui proiect pana in 2011 vor fi de peste 200 de milioane de dolari si vor fi suportate de companii private. In ciuda faptului ca presedintele Renault, Carlos Ghosn, a declarat ca „masinile pentru Israel vor fi cele mai ecologice de pe piata“, unii analisti sustin ca atata timp cat energia electrica din Israel este produsa in mare parte prin arderea de combustibili fosili, poluarea se va muta de la masini la furnizorii de electricitate.

Nici cei de la BMW nu stau in expectativa, insa ei au alta problema. Marcile lor, BMW, Rolls-Royce si Mini, sunt in acest moment asociate cu sportivitatea, luxul si puterea, iar propulsia ecologica nu poate sustine aceste atribute.

„Nu putem scoate sangele albastru din BMW si sa il schimbam in verde. Poate vom adauga un al patrulea brand“, a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie, Stefan Krause, seful departamentului de vanzari si marketing.

Americanii de la GM si-au canalizat atentia catre China, dezvaluind, la inceputul acestui an, un automobil cu propulsie hibrida. Noul Buick LaCrosse Eco-Hybrid consuma numai 8,3 litri/100 km fata de 9,8 litri cat consuma in varianta alimentata cu benzina.

Alte companii mizeaza pe alimentarea cu hidrogen, insa cad in aceeasi dilema cu cei care construiesc masini electrice. Chiar daca masinile elimina doar apa in timpul utilizarii, producerea hidrogenului implica eliminarea in atmosfera a unor cantitati mari de CO2.

Sursa: Capital
 
02/04/2008 - Acest articol a fost citit de 5519 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 268 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
Retele electrice de alimentare vehicule
Autovehicule electrice General Motors
Golf TDI Hybrid
Pininfarina Sintesi
Rinspeed sQuba
Stirile urmatoare
Avantaje financiare pentru automobile electrice...
Masini electrice pentru piata americana
Ford Escape Hybrid
BMW X6 electric in Romania
Automobile electrice Audi
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric