Actualele proiecte eoliene depasesc capacitatea de transport a Transelectrica


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Actualele proiecte eoliene depasesc capacitatea de transport a Transelectrica


Proiectele de centrale electrice eoliene pentru care s-au depus cereri de racordare la reteaua de transport ar putea sa produca de opt ori mai multa energie decat poate prelua Transelectrica.

energie eoliana

Transportatorul de energie Transelectrica (TEL) a primit in ultimii doi ani solicitari de racordare a turbinelor eoliene la retea insumand 22.800 MW, insa puterea maxima suportata de sistem este de 2.660 MW, de peste opt ori mai redusa, informeaza Capital.ro.

"In ultimii doi ani, Transelectrica a primit cereri pentru racordare de centrale electrice eoliene insumand 22.800 MW. Acest volum semnificativ de cerere  de putere instalabila in centrale eoliene depaseste cu mult posibilitatile actuale de reglaj din sistemul electroenergetic national. Puterea maxima instalabila in centrale eoliene (...) este de 2.660 MW", se arata intr-un proiect al Transelectrica publicat pe pagina de Internet a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Proiectul privind stabilirea puterii maxime instalabile in centralele eoliene din punct de vedere al sigurantei sistemului electroenergetic national mentioneaza ca aceste calcule sunt raportate orientiv la nivelul anului 2007, scrie Capital.

Operatorii retelelor electrice au semnat contracte de racordare pentru 1.500 MW instalati in turbine eoliene de 2.400 MW. De asemenea, au fost emise avize tehnice de racordare la retea pentru 2.400 MW.

"Celelalte proiecte, de 18.900 MW, au studii de solutie de racordare la retelele electrice de interes public, o parte semnificativa dintre acestea avand documentatia depusa in vederea obtinerii avizului tehnic de racordare", precizeaza sursa citata.

Potrivit Transelectrica, centralele eoliene din Romania pot functiona in medie la 30% din puterea instalata.


Sursa: Capital.ro

 
25/01/2010 - Acest articol a fost citit de 2687 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 76 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane...
Electrawinds vrea sa investeasca 500 mil. euro...
Corpuri de iluminat solare de la IKEA
Ecotricity planuieste sa dezvolte un tractor...
Noi mituri despre energie
Stirile urmatoare
General Electric afirma ca se va concentra pe...
A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila
China - cel mai mare producator de turbine eoliene
Enel a inceput constructia centralelor eoliene...
Bani de la UE pentru energie verde
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric