A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila


Producatorul de energie electrica A6 Impex din Dej, companie controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, va finaliza in iunie o investitie de 16 mil. euro la Dej intr-o unitate ce va produce energie electrica din surse regenerabile.

energie regenerabila

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia este sustinuta in proportie de 65% din imprumuturi bancare, iar restul de 35% sunt fondurile proprii. Proiectul a fost demarat in anul 2007, iar pana in momentul de fata au fost cheltuiti peste 10 mil.euro, scrie Ziarul Financiar.

"Compania A6 Impex a fost infiintata in anul 2007 la Dej cu scopul de a produce energie verde si speram ca pana la vara sa demaram productia. Ne vom desfasura activitatea in spatiile preluate de la Somes Dej, in urma inchiderii sectorului unde compania producea celuloza. Odata pusa in functiune, fabrica noastra va produce aproximativ 100.000 de metri cubi de energie electrica pe an", a declarat pentru ZF Transilvania Stefan Sas, director general al A6 Impex. Conform oficialilor companiei din Dej, pana la inaugurarea unitatii de productie a energiei verzi vor fi angajati aproximativ 100 de oameni, fata de 9 salariati in momentul de fata. Conform datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor, A6 Impex a realizat in exercitiul financiar din 2008 o cifra de afaceri de peste 100.000 de euro (391.662 de lei) si un profit de 31.000 de euro (113.092 de lei).

"Estimam ca punerea in functiune a fabricii de energie electrica ne va aduce pana la finele anului o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro si un profit de 1,5 mil. euro, in conditiile in care vom livra 9 Megawati pe ora. Materia prima utilizata pentru producerea energiei electrice va consta in rumegus si coji de copaci", spune Sas. La acest nivel de productie, unitatea din Dej ar putea alimenta 16.500 de case cu un consum mediu lunar de 400 de kWh, potrivit calculelor Ziarului Financiar.


Sursa: Ziarul Financiar

 
26/01/2010 - Acest articol a fost citit de 3312 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 63 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
General Electric afirma ca se va concentra pe...
Actualele proiecte eoliene depasesc capacitatea...
Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane...
Electrawinds vrea sa investeasca 500 mil. euro...
Corpuri de iluminat solare de la IKEA
Stirile urmatoare
China - cel mai mare producator de turbine eoliene
Enel a inceput constructia centralelor eoliene...
Bani de la UE pentru energie verde
Polonia adauga inca 300 MW de energie eoliana
Orasul iluminat cu becuri ecologice de un...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric