Orasul iluminat cu becuri ecologice de un milion de euro: Ramnicul Valcea


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Orasul iluminat cu becuri ecologice de un milion de euro: Ramnicul Valcea


Grija edililor pentru natura seaca bugetul local, dar autoritatile spun ca investitia se recupereaza. Primul bec ecologic experimental "palpaie" in fata primariei. Daca va fi rentabil, Ramnicul va fi iluminat de la soare.

panou solar

Energie curata si becuri pe tehnologie LED pe toata Calea lui Traian, promit edilii orasului in anul acesta. Si cum tehnologia de ultima generatie nu se vinde ieftin, costul investitiei se ridica la 1,1 milioane de euro, despre care oficialitatile spun ca il vor plati din bugetul local. Pana la instalarea efectiva nu mai e decat un pas, se lauda edilii, mai ales ca studiul de fezabilitate, cu exorbitantul pret a fost deja aprobat de Consiliul Local in sedinta de zilele trecute. „In momentul de fata pe Calea lui Traian sistemul de iluminat public este format din echipamente vechi si noi reabilitate sau modernizate. Este o instalatie uzata care nu mai corespunde standardelor", spune viceprimarul Romeo Radulescu, cel care a dat unda verde proiectului. Noua si costisitoarea instalatie de iluminat public se va intinde de la un capat la altul al Bulevardului Calea lui Traian, iar toate lampile vor beneficia de tehnologie LED. Expertii care au intocmit studiul de fezabilitate sustin ca lampile LED au o durata de viata de aproximativ 20 de ani, iar energia electrica pe care acestea o consuma este extrem de redus. Pe acest lucru au mizat edilii, care afirma ca investitia se va recupera prin cheltuielile mici cu energia electrica, informeaza Adevarul. 

Ca sa fie eco pana la capat primaria a instalat si primul bec alimentat de energie solara chiar in sensul giratoriu din fata institutiei. Desi nu este oficial, surse din primarie spun ca este vorba de un experiment pentru a se observa daca iluminatul public alimentat gratuit de la soare ar putea fi fezabil. In cazul in care experimentul da rezultate, o parte din iluminatul stradal ar putea trece pe energie curata, spun aceleasi surse. Intre timp, ramnicenii ce trec prin preajma acestui panou solar ridica din umeri a mirare. „Daca se vor umple stalpii cu asa ceva o sa arate orasul ca in filmele SF", afirma cu ironie Adrian Constantin, unul dintre trecatori.

 

„In momentul de fata pe Calea lui Traian sistemul de iluminat public este format din echipamente vechi si noi reabilitate sau modernizate. Este o instalatie uzata care nu mai corespunde standardelor", Romeo Radulescu, viceprimar, portivit Adevarul.

Sursa: Adevarul

 
10/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2560 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 38 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Polonia adauga inca 300 MW de energie eoliana
Bani de la UE pentru energie verde
Enel a inceput constructia centralelor eoliene...
China - cel mai mare producator de turbine eoliene
A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila
Stirile urmatoare
Turbine eoliene in Faurei
Avem nevoie de energie verde care sa produca...
Google va putea vinde energie
Cata energie eoliana poate produce Romania?
Cea mai mare fabrica din Europa a General...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric