Turbine eoliene in Faurei


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Turbine eoliene in Faurei


In plina criza financiara, edilii din Faurei au gasit solutia de a valorifica pe bani frumosi cea mai de pret resursa naturala a localitatii:curentii de aer. Compania germana WFB International GMBH a castigat licitatia organizata de primarie in iunie 2009

centrale eoliene

"Vor fi cinci centrale construite pe 73 de hectare, cu o putere instalata de 2 megawati pe ora. Turbinele vor fi pe un coridor lung de aproape un kilometru si lat de 30 de metri in zona Faget, la granita cu Secuieni", isi prezinta mandru proiectul de energie verde Vasile Gherghel, primarul comunei, scrie Adevarul.

"La ce putere e prevazuta se poate asigura simultan consumul a 20.000 de becuri de 100 de wati", explica profesorul de fizica Mihai Luncanu. Specialistii unei firme din Iasi, filiala a companiei germane, au facut in perioada noiembrie-ianuarie masuratori si s-au declarat foarte multumiti de parametrii inregistrati. „Au instalat un stalp inalt de 100 de metri, cu un aparat de masura a vitezei vantului. Cum rezultatele au fost bune, am primit deja prima transa de bani, de 5.000 de euro, reprezentand jumatate din contravaloarea concesiunii terenului pe un an“, mai spune edilul. Aparatul va mai ramane alte trei luni in zona pentru confirmarea masuratorilor, dupa care va incepe montarea propriu-zisa a turbinelor eoliene.

Energia produsa in parcul eolian de la Faurei va ajunge in Sistemul Energetic National, iar cei 2.300 de locuitori ai comunei vor avea iluminat public gratis pe toate ulitele satelor. Acest lucru este prevazut prin contractul incheiat de conducerea primariei cu societatea. Mai mult decat atat, in vistieria locala vor intra anual cate 10.000 de euro, reprezentand contravaloarea concesiunii terenului pe care trebuie amplasate turbinele, scrie Adevarul.

La darea in functiune a fiecarei mori de vant nemtii vor achita cate 5.000 de euro. „Bugetul nostru pe 2009 a fost de 1 milion de lei, iar anul acesta am putea incasa aproape 200.000 de lei numai din acest proiect“, mai spune primarul Gherghel. Cum lucrarile sunt deja in stadiu avansat, interesul imobiliar in zona a crescut, iar compania germana vrea sa negocieze cu proprietarii particulari concesionarea a inca 500 de hectare, pentru a mari parcul la un total de 15 centrale.

Sursa: Adevarul

 
11/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2586 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Orasul iluminat cu becuri ecologice de un...
Polonia adauga inca 300 MW de energie eoliana
Bani de la UE pentru energie verde
Enel a inceput constructia centralelor eoliene...
China - cel mai mare producator de turbine eoliene
Stirile urmatoare
Avem nevoie de energie verde care sa produca...
Google va putea vinde energie
Cata energie eoliana poate produce Romania?
Cea mai mare fabrica din Europa a General...
Clujenii vor fi alimentati exclusiv cu energie...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric