China - cel mai mare producator de turbine eoliene


ghidelectric.ro
Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Ne gasiti si pe:            

China - cel mai mare producator de turbine eoliene


China a devenit in 2009 cel mai mare producator din lume de turbine eoliene, devansand state precum Danemarca, Germania, Spania sau SUA, iar pentru 2010 sunt sanse mari ca dezvoltarea pe acest segment sa continue.

turbine eoliene

In ultimii doi ani, China a fost, de asemenea, cel mai mare producator de panouri solare, iar statul face eforturi sa construiasca reactoare nucleare si cele mai eficiente tipuri de centrale electrice pe carbune, scrie Mediafax.

Eforturile Chinei de a domina la capitolul tehnologie energetica ecologica cresc sansele ca in viitor statele dezvoltate din Vest sa renunte la dependenta de petrolul extras din Orientul Mijlociu in schimbul axarii pe panourile solare si alte capacitati energetice chinezesti.

Presedintele SUA, Barack Obama, a dat recent un semnal de alarma ca Statele Unite sunt devansate de alte tari, in special China, la capitolul energie. "Nu accept un viitor in care locurile de munca si industriile gasesc un mediu mai favorabil in afara granitelor", a spus Obama intr-un discurs referitor la starea natiunii. SUA si alte tari ofera subventii pentru dezvoltarea propriilor industrii de energie regenerabila. Cu toate acestea, multe companii din Vest si chinezesti anticipeaza suprematia Chinei in acest domeniu, scrie Mediafax.

Compania Vestas, din Danemarca, a construit recent in China cel mai mare complex din lume de fabricat turbine eoliene si a transferat tehnologia necasara producerii de generatoare si instalatii electrice de ultima generatie. Industria chineza din domeniul energiei ecologice isi majoreaza rapid personalul, ajungand la 1,12 milioane de angajati in 2008, cu un ritm de crestere de 100.000 de persoane pe an.


Sursa: Mediafax

 
02/02/2010 - Acest articol a fost citit de 3657 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 335 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila
General Electric afirma ca se va concentra pe...
Actualele proiecte eoliene depasesc capacitatea...
Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane...
Electrawinds vrea sa investeasca 500 mil. euro...
Stirile urmatoare
Enel a inceput constructia centralelor eoliene...
Bani de la UE pentru energie verde
Polonia adauga inca 300 MW de energie eoliana
Orasul iluminat cu becuri ecologice de un...
Turbine eoliene in Faurei
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYVrei sa iti cresti profitul? Iata ce trebui sa faci pentru a ajunge la publicul tinta

echipamente electrice portal
Anul 2016, un nou pas pentru tine, o noua provocare pentru business-ul tau: cu deciziile potrivite, anul 2016 poate fi anul tau de SUCCES rasunator. Ghidelectric.ro iti este alaturi!

Daca in 2016 ti-ai propus sa iti cresti afacerea online, noi te putem ajuta sa ajungi la publicul tinta! Ghidelectric.ro este un portal ce ofera informatii cuprinzatoare despre industria din Romania si nu numai. Ghidelectric.ro este un portal de specialitate, care se adreseaza specialistilor din industrie, furnizori si consumatori deopotriva.


Portalul Ghidelectric.ro se afla in prima pagina de Google, cu peste 500 de expresii relevante pentru industria echipamentelor electrice si automatizarilor.


Categorii Industria de Azi:

Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric:
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric