Sistemele de conducte de la Georg Fischer furnizeaza putere geotermala


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sistemele de conducte de la Georg Fischer furnizeaza putere geotermala


In timp ce populatia devine din ce in ce mai numeroasa in orase, necesitatea unei reabordari a traficului, utilitatilor si a consumului de energie au devenit esentiale.

energie_geotermala

Urbanizarea, una dintre provocarile majore ale secolului XXI, este tema centrala a Expo 2010 din Shanghai. In timp ce populatia devine din ce in ce mai numeroasa in orase, necesitatea unei reabordari a traficului, utilitatilor si a consumului de energie au devenit esentiale. Cladirea principala a spatiului expozitional, cunoscuta ca The Axis (Axul) este racita si incalzita cu ajutorul unui sistem ecologic geotermal, o tehnologie de generatie viitoare pentru care GF Piping Systems a furnizat sistemele de conducte, scrie Tehnicainstalatiilor.

In ultimii ani, lumea a privit China cu uimire si admiratie. Este ca si cum puteri economice si-au propus intrarea in Cartea Recordurilor la cat mai multe categorii posibile. China detine cea mai mare suprafata terestra fata de orice alta tara din Asia de Est iar populatia sa de 1.3 miliarde este cea mai numeroasa. Multe regiuni din China sunt cele mai populate zone de pe glob. Industrializarea si ridicarea standardului de viata pentru multi chinezi a creat o serie de provocari carora populatia trebuie sa le faca fata. Printre acestea se numara urbanizarea, cresterea numarului populatiei si cresterea consumului de energie.

Companii si cetateni sunt chemati deopotriva sa reduca costurile de energie. Statul investeste in tehnologii pentru a dezvolta alte noi care utilizeaza vantul, soarele sau apa. Anul trecut, pentru prima data, China a cheltuit mai mult ca oricare alta tara, investind 34.6 miliarde dolari pentru energii alternative. Aproape dublu fata de cat a cheltuit SUA in acest domeniu, scrie Tehnicainstalatiilor.

Date fiind aceste probleme arzatoare, utilizarea durabila a resurselor in China devine o problema cruciala. Nu este prin urmare o surpriza faptul ca motto-ul Expozitiei din Shanghai a fost „Un oras mai bun, o viata mai buna”. Cladirea principala a spatiului expozitiei are o latime de 100m si 1.200 m lungime; orientata de-a luungul unei axe Est-Vest, este numita simplu Axa. Structura reprezinta un punct de referinta pentru dezvoltarea urbana moderna. O constructie futurista, conica, din otel si sticla. Acest spatiu central va fi folosit de orice vizitator la expozitie. Mentinerea unei temperaturi constante pe 350.000 mp de spatiu expozitional este o provocare pentru care arhitectii au ales tehnologii de ultima ora: puterea geotermala cu sistemele de conducte de la GF Piping Systems

Tehnologie geotermala pentru incalzire si racire
Pentru a se utiliza caldura pamantului pentru Ax, un sistem cu schimb de caldura a fost instalat in stalpii de beton care serveau si ca fundatie a cladirii. Pe durata iernii, din decembrie pana in aprilie, o pompa de caldura furnizeaza caldura prin transferul caldurii pamantului de la o adancime de 25-40m in cladire. Pe timpul verii pompa de caldura canalizeaza caldura din cladire in pamant, pentru a o raci. Este creat un ciclu prin care caldura in exces din timpul verii dispare in pamant iar apoi este recuperata iarna cand este nevoie de ea din nou. Incalzirea si racirea sunt opuse natural. Insa puterea geotermala este mai mult decat incalzire si racire; ea poate fi utilizata si la generarea de electricitate, scrie Tehnicainstalatiilor.

Mediul de circulare este apa. Apa este ghidata prin conducte de polietilena de la GF. „Exista aproximativ 800.000 m de conducta”, afirma Yuan Lihui, Managing Director al GF Piping Systems Shanghai. „Proiectul Axul reprezinta o referinta importanta pentru constructiile ecologice durabile, cu generare de energie”.

Sursa: Tehnicainstalatiilor

Comenteaza aici

 
04/10/2010 - Acest articol a fost citit de 4406 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 67 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Internationale"
Stirile anterioare
Prinde ultima oferta la IEAS 2010 !
SOLAR business opportunity 13 Mai 2010,...
Light+Building 2010- Cel mai mare targ de...
Inteli Energia 2010
Targ de energie regenerabila si eficienta...
Stirile urmatoare
Danfoss sponsor principal al Summit-ul Mondial...
Va asteptam la RENEXPO« South-East Europe...
Romania a participat la targul international...
Companiile romanesti au in vizor sectorul...
Hannover Messe: SUA stimuleaza cresterea la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric