Curent electric cu ajutorul bacteriilor


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Curent electric cu ajutorul bacteriilor


O specie de bacterii produce curent electric in mod natural, iar cercetatorii au reusit sa ii mareasca randamentul de peste trei ori.

Electricitate bacterii Exista o specie de bacterie des intalnita in apa si pamant care poate converti compusi organici simpli in curent electric.

Este vorba de bacteria Shewanella care in natura are capacitatea de a deplasa electroni din o parte in alta pentru a dizolva minereuri, precum cele de fier, obicei necesar supravietuirii bacteriei.

Cercetatorii au reusit insa sa insele aceste bacterii pentru a le face sa depuna electroni pe un electrod, producand astfel o diferenta de potential electric intre doi electrozi, cu care se poate produce curent electric, spune PhysOrg.

Daca bacteriile cresc pe acesti electrozi, ele produc in mod natural substanta de vitamina B-2 (riboflavina), care ajuta la transportarea electronilor.

Astfel, pe masura ce riboflavina se acumuleaza, producerea de electricitate creste de 3,7 ori fata de cat ar produce bacteriile in mediul lor natural. Pe scurt, oamenii au reusit sa le domesticeasca pentru a produce in mod controla curent electric.

Bacterie ShewanellaCercetarea a fost realizata de o echipa de profesori si studenti de la Universitatea din Minessota, Statele Unite si a fost publicata pe 3 martie 2008, in Proceedings of the National Academy of Science.

In viitor, astfel de bacterii vor putea fi folosite pentru a produce mici centrale electrice bazate pe bacterii, care ar fi capabile sa alimenteze cu electricitatea mici echipamente precum cele de filtrarea apei reziduale sau senzori aflati singuri in ocean.

Bacteriile produc insa prea putina electricitate pentru a fi folosite la transportul urban sau iluminatul unei cladiri.Articol de Adrian Buzatu, www.stiinta.info
 
15/05/2008 - Acest articol a fost citit de 3684 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Cel mai mic tranzistor din lume
Roboti industriali: Snake-botul
Captarea fulgerelor
Electricitate direct din caldura
Emisiile campurilor electromagnetice generate...
Stirile urmatoare
Curentul electric este nociv
Privatizarea Icemenerg
Economia de energie casnica
Tehnologie video - televizorul in actualitate
Supraconductorul ideal
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric