Captarea fulgerelor


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Captarea fulgerelor


Posibilitatea captarii fulgerelor, testarii, intelegerii si la un moment dat folosirii acestora si a energiei ce o poseda.

Fulgere pentru productie electricitate In 1964, Nikolai Semenovich Kardashev, un astrofizicist de origine rusa, a intocmit scala care-i poarta numele de clasificare a civilizatiilor, in functie de nivelul lor de dezvoltare. El a propus trei tipuri mari si late, cu un al patrulea pentru a include si umanitatea din ziua de azi.

Astfel, tipul I prezinta o civilizatie ce foloseste ca principala sursa de energie planeta pe care o locuieste, in principal prin manipularea fenomenelor meteorologice. In tipul II intra civilizatii ce se bazeaza pe energia furnizata de steaua in jurul careia se invarte planeta lor, si stapanesc zborul interplanetar. Iar tipul III presupune civilizatii care au depasit granitele unui singur sistem solar, poseda tehnologia de a distruge si crea stele, si folosesc energia furnizata de o intreaga galaxie.


Momentan umanitatea este de tipul 0, sau mai exact 0.7 daca ar fi sa se extrapoleze teoriile lui Kardashev. Dar pasi siguri spre stapanirea fenomenelor meteorologice si o civilizatie de tipul I au fost facuti de un grup de cercetatori europeni, ce au reusit sa declanseze fulgere folosind o raza laser pulsatila, de mare putere. Experimentul a fost efectuat la laboratorul Langmuir din New Mexico, SUA.


Laserul, o unitate mobila de 1 TW (terawatt), a fost tintit asupra norilor de furtuna pentru doar o femtosecunda (10 la puterea -15 secunde). In interiorul acestora, a creat filamente de plasma, ce au proprietatea de a conduce electricitatea. Din pacate, aceste filamente sunt prea mici si se imprastie mult prea repede, permitand o descarcare electrica doar in interiorul norului, pe o distanta de cativa metri.


Insa pe viitor, fie prin prelungirea actiunii laserului, fie prin folosirea unuia mai puternic, se spera obtinerea unei descarcari intre nor si pamant. Aceasta ar duce la posibilitatea captarii fulgerelor, testarii, intelegerii si la un moment dat folosirii acestora si a energiei ce o poseda. Si s-ar putea concepe chiar arme foarte eficiente si usor de negat (ei trag in nori, si pe urma se dezlantuie o furtuna de fulgere asupra celor din zona – si se spune ca a fost natura de vina…).


Sursa: Arena IT

 
18/04/2008 - Acest articol a fost citit de 7431 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 551 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Electricitate direct din caldura
Emisiile campurilor electromagnetice generate...
Centralele electrice cu poluare redusa
Alimentarea fara intrerupere a consumatorilor
Automatizare pompe electrice pentru apa
Stirile urmatoare
Roboti industriali: Snake-botul
Cel mai mic tranzistor din lume
Curent electric cu ajutorul bacteriilor
Curentul electric este nociv
Privatizarea Icemenerg
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric