Cata energie produce si consuma Romania


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cata energie produce si consuma Romania


Resursele de energie primara au scazut cu 0,1% in primele zece luni ale anului, dar cele de energie electrica au crescut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu 3,4%.

electricitate

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), principalele resurse de energie primara, in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie, au totalizat 28.194,51 mii de tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 37,1 mii tep fata de perioada similara din 2009, potrivit site-ului Ziare.com.

In acelasi timp, productia interna a insumat 19.160,6 mii tep, in scadere cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 9033,9 mii tep, in crestere cu 0,4%.

Totusi, in aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 49.289,7 milioane KWh, in crestere cu 1.612,2 milioane KWh (+3,4%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2009. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal cresterii productiei, cu 1.587,2 milioane kWh (+3,4%), arata INS.

Productia din termocentrale a fost de 22.440,5 milioane KWh in scadere cu 1.736,2 milioane KWh (-7,2%). Productia din hidrocentrale a fost de 16.719,4 milioane KWh in crestere cu 3.511,4 milioane kWh (+26,6%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 9.540,9 milioane KWh in scadere cu 188,0 milioane kWh (-1,9%), scrie Ziare.com.

Consumul final de energie electrica in aceasta perioada a fost de 41.838,3 milioane KWh, cu 4,4% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut; iluminatul public a inregistrat o scadere cu 4,7%, iar consumul populatiei a crescut cu 2,6%.

Exportul de energie electrica a scazut cu 538,7 milioane KWh, respectiv cu 20,6%.

Sursa: Ziare.com

Comenteaza aici

 
08/12/2010 - Acest articol a fost citit de 3617 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 80 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
ICPE: Fulgere pe cale artificiala
Tipuri de motoare electrice
Ministerul Economiei vrea sa infiinteze un...
Ce trebuie sa stiti despre becurile cu halogen
Ion Lungu: In energie, ar trebui sa nu se mai...
Stirile urmatoare
Cel mai mare laser din lume va fi construit la...
Nu folositi echipamente electrice nefunctionale...
Cresterea constanta a pietei romanesti de GPL...
Studiu APC - 7 tipuri de probleme legate de...
Cercetatorii au generat energie prin mers
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric