Cercetatorii au generat energie prin mers


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cercetatorii au generat energie prin mers


Cercetatorii au folosit virusuri pentru a genera energie prin mers. Multumita unui generator subtire cat o coala de hartie, fiecare pas facut poate genera energie electrica.

generator

Pâna în prezent, generatoarele pot produce energie electrica echivalenta cu un sfert din cea produsa de o baterie de tip AAA, destula pentru a alimenta un LCD de mici dimensiuni. Acesta se activeaza în momentul atingerii unui electrod acoperit cu virusuri modificate genetic. Astfel virusurile încep sa converteasca forta pasului în energie electrica, scrie Descopera.

 

Uimitor este faptul ca inventia reprezinta primele "generatoare" vii, care folosesc virusurilei modificate genetic, care convertesc forta mecanica în electricitate.

 

În viitor generatoarele vor avea capacitatea de a încarca dispozitive electronice portabile cu energie generata cu ajutorul mersului. Totodata, se vor putea alimenta sisteme de iluminare cu ajutorul unor astfel de panouri plasate în interiorul usilor. Virusurile utilizate sunt inofensive, create special pentru a valorifica activitatea fizica si a ajuta la generarea electricitatii.

 

Acum, generatorul este primul din lume care produce electricitate prin exploatarea proprietatilor piezoelectrice ale unui material biologic. Piezoelectricitatea este acumularea unei încarcari electrice într-un obiect solid ca raspuns la stresul mecanic. Dispozitivul actual va putea sta la baza unor concepte mai avansate, care vor permite colectarea energiei electrice de la vibratiile rezultate din actiuni cotidiene precum închiderea usilor sau urcatul scarilor.

 

Sursa: Descopera

 
17/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2220 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Studiu APC - 7 tipuri de probleme legate de...
Cresterea constanta a pietei romanesti de GPL...
Nu folositi echipamente electrice nefunctionale...
Cel mai mare laser din lume va fi construit la...
Cata energie produce si consuma Romania
Stirile urmatoare
Chinezii au inventat priza universala
Copilul ELECTRIC
Primul bec cu LED-uri cu o luminozitate...
Miracolul luminii: becul inteligent LIFX
ABB rezolva un puzzle de 100 de ani de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric