REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice


REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria

icpe ca Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala ECOIND, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare – COMOTI, Universitatea “ANGEL KANCHEV” Ruse si Asociatia Municipalitatilor Dunarene, Belene, Bulgaria, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul “REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria”.

Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, „Granite comune. Solutii comune”, si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Autoritatea contractanta din Romania este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Bucuresti, strada Apolodor numarul 17.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand din 8 iulie 2011 pana in 8 ianuarie 2013. Valoarea totala a proiectului este de 983.908,67 euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului roman si bulgar este in valoare de 127.908,12 euro, iar contributia proprie a partenerilor este in valoare de 21.479,21 euro.

Grupul tinta vizeaza autoritati publice locale, consilii municipale si prefecturi, structuri de interventie rapida si agentii de mediu din intreaga zona transfrontaliera.

Obiectivele proiectului prevad:

- dezvoltarea capacitatii de planificare a interventiei comune pe baza evaluarilor asupra riscurilor generate de poluarea industriala, realizarea unui proiect de sistem de monitorizare dinamica de control si de avertizare cu privire la riscurile tehnologice;

- cresterea capacitatii institutionale a administratiei publice locale si a comunitatii de afaceri, in scopul de a preveni si de a reactiona in caz de poluare industriala;

- dezvoltarea capacitatii administratiei publice locale de prevenire si reactie in cazul poluarii industriale;

- cresterea gradului de constientizare a populatiei, administratiei publice locale si a intreprinderilor cu privire la riscurile de poluare industriala.

Principalele activitati sunt:

- elaborarea studiului cu privire la identificarea riscurilor poluarii industriale;

- proceduri de interventie pentru poluarea apei/aerului in cazul aparitiei unei poluari industriale;

- proiect Sistem Integrat de Monitorizare Dinamica pentru poluarea aerului/apei si pentru alertarea si modul de reactie in cazul poluarii accidentale;

- plan de interventie in cazul poluarii industriale, activitati de popularizare a sistemului pentru organismele administratiei publice locale din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria.

Sursa: Ecomunicate.ro

 
15/12/2011 - Acest articol a fost citit de 2208 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Electrica SA Bucuresti va disparea de pe piata...
Forumul International de Energie
Targul Tehnic International Bucuresti – TIB
Seminar de masurari si procesare de semnal
Emerson da in judecata Primaria Cluj pentru...
Stirile urmatoare
Schrack Technik Romania trece de pragul de 6...
Ghidelectric.ro se pregateste de relansare
EnergoBit ESCO a castigat premiul 'Programul...
Transelectrica a pus in functiune o noua statie...
Eurovial: Expozitie Electrica Demonstrativa
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric