Transelectrica a pus in functiune o noua statie pentru energia eoliana, la Rahman.


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Transelectrica a pus in functiune o noua statie pentru energia eoliana, la Rahman.


Compania Nationala Transelectrica a pus in functiune cea de-a 80-a statie de transport - 400/110 kV de la Rahman, judetul Tulcea, avand ca obiectiv principal evacuarea energiei electrice regenerabile din centralele eoliene.

energie eoliana

In statia 400/110 kV de la Rahman vor fi racordati la reteaua electrica de transport 700 MW, din care 200 MW prin centralele eoliene Alpha Wind + CAS Regenerabile (detinute de producatorul si transportatorul austriac de energie electrica Verbund) si prin Beta Wind si Land Power. Lucrarile au fost demarate in decembrie 2010 si au fost realizate de ABB Romania, scrie Evenimentul Zilei.

 

In prima faza, se va pune sub presiune primul transformator de 250 MWA pentru racordarea centralelor eolienelor detinute de compania Verbund. Finantarea lucrarii a fost realizata din surse provenite de la investitori.

 

Avem cel mai mare potențial eolian din sud-estul Europei

"Þara noastra are cel mai mare potential eolian din sud-estul Europei, acesta fiind si motivul pentru care mai mult de jumatate dintre investitorii care se intereseaza de oportunitati in Romania se indreapta catre sectorul energetic, in special spre productia de energia eoliana. Investitiile in infrastructura de transport sunt o prioritate pentru compania noastra in vederea conectarii in siguranta a proiectelor de energie regenerabila", a declarat Octavian Lohan, director general al Transelectrica.

 

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 
08/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2670 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 108 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
EnergoBit ESCO a castigat premiul 'Programul...
Ghidelectric.ro se pregateste de relansare
Schrack Technik Romania trece de pragul de 6...
REACT- Sistem integrat pentru monitorizare...
Electrica SA Bucuresti va disparea de pe piata...
Stirile urmatoare
Eurovial: Expozitie Electrica Demonstrativa
Scumpiri la gaze si energie electrica
Emerson Open Doors Day
Syscom 18 a primit codul NATO de agent economic
Expotehnica si Expo Utilaje Bacau 2012
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric