Emerson da in judecata Primaria Cluj pentru plata impozitelor


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Emerson da in judecata Primaria Cluj pentru plata impozitelor


Concernul american Emerson, care detine la Cluj o unitate de productie multifunctionala de peste 125 de milioane de euro, se judeca cu Primaria Cluj-Napoca pentru plata impozitelor pe cladirile si terenul din Parcul Tetarom II.

emerson

Primaria Cluj a obligat compania sa plateasca impozit pentru cele trei unitati de productie (hale) si pentru centrul de inginerie din Parcul Tetarom II, cat si pe terenul aferent, cu toate ca Legea Codului Fiscal scuteste investitorii din parcurile industriale de plata impozitelor.

Datorii de 730.000 de lei

Emerson a actionat Primaria in judecata in doua cauze distincte, prin care sunt contestate deciziile de impunere pentru plata impozitelor, emise in septembrie 2010, respectiv martie 2011. Potrivit deciziilor de impunere emise de municipalitate, compania americana ar avea datorii totale de peste 730.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) reprezentand impozitul pe cladirile si terenul din parcul Tetarom II.

Cele doua procese se judeca la Tribunalul Cluj, sectia Contencios Administrativ, iar unul dintre ele are primul termen de in data de noua septembrie 2011, al doilea fiind programat pentru ianuarie 2012.

Emerson acuza Primaria Cluj de “confuzie legislativa”

“Primaria Cluj a obligat societatea la plata impozitului pe cladiri in ciuda faptului ca sunt ridicate in cadrul Parcului Industrial. Codul Fiscal prevede scutiri, prin efectul legii, de la plata impozitului pe terenurile si cladirile din parcurile industriale”, isi motiveaza compania cauza. Emerson considera ca autoritatea locala se afla intr-o confuzie rezultata din multitudinea de acte normative care reglementeaza facilitatile pentru construirea si dezvoltarea parcurilor industriale.

Pe de alta parte, Primaria Cluj-Napoca invoca faptul ca Tetarom nu a respectat Ordinul 296/2007 privind aprobarea schemei de ajutor de stat regional acordat pentru investitiile realizate in parcurile industriale.

“In 25 martie 2011, societatii i s-a comunicat ca valoarea totala a ajutoarelor de minimis (prin care o intreprindere poate obtine maximum 200.000 de euro nerambursabili, o solutie de finantare avantajoasa pentru companiile mici si mijlocii, n.red.) depaseste echivalentul in lei a 200.000 de euro, pe perioada a trei exercitii fiscale, motiv pentru care au fost emise deciziile de impunere pentru plata impozitelor”, arata juristii Primariei Cluj-Napoca in intampinarea depusa la dosar.

In replica, reprezentantii Emerson arata ca Primaria nu are nicio competenta materiala in aprecierea legalitatii acordarii ajutoarelor de stat, aceasta apartinand exclusiv Curtii Europene.

Emerson Romania are la Cluj, in Parcul Tetarom II, trei unitati de productie de aproximativ 6.000 de metri patrati fiecare si un centru de inginerie, cea mai recenta divizie adusa de americani fiind compania Ridgid, subsidiara Emerson Professional Tools.

Deviziile prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze cu destinatie industriala si casnica, alternatoare electrice de mare putere, scule si echipamente electrice, echipamente pentru medii periculoase si echipamente profesionale pentru constructii.

Sursa: Citynews

 
07/09/2011 - Acest articol a fost citit de 2425 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
CEE Energy Forum 2011
Trei companii chinezesti intentioneaza sa faca...
Producatorul de energie termica, Uzina...
Icpe a implinit 61 de ani de existenta
Electricienii din Moldova s-au dovedit a fi cei...
Stirile urmatoare
Seminar de masurari si procesare de semnal
Targul Tehnic International Bucuresti ľ TIB
Forumul International de Energie
Electrica SA Bucuresti va disparea de pe piata...
REACT- Sistem integrat pentru monitorizare...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric