Electroprecizia a exportat anul trecut de 25,8 milioane de euro


ghidelectric.ro
Vineri, 26 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electroprecizia a exportat anul trecut de 25,8 milioane de euro


Electroprecizia Sacele a avut anul trecut exporturi in valoare de 25,8 milioane de euro, in crestere cu 16,3% fata de cele obtinute in 2010, respectiv 91,9% fata de cele realizate in 2009, care au fost de numai 13,5 milioane de euro.

Electroprecizia

Grupul de firme Electroprecizia Sacele a avut anul trecut exporturi în valoare de 25,8 milioane de euro, „în crestere cu 16,3% fata de cele obtinute în 2010, respectiv 91,9% fata de cele realizate în 2009, care au fost de numai 13,5 milioane de euro si au avut o pondere de 76% în cifra de afaceri consolidata”, a declarat Dumitru Matei, presedintele Consiliului de Administratie al grupului. „Principalele noastre piete externe fiind tarile UE, în special pentru motoare electrice al caror export a însemnat peste 90% din total livrari. Unul din motivele pentru care motoarele electrice Electroprecizia sunt vândute mai bine la export decât la intern este ca avem o calitate recunoscuta în Europa la niste preturi rezonabile, raportul pret/calitate fata de produsele importate din China fiindu-ne favorabil. Daca pe piata externa clientii nostri sunt în special integratorii, pe piata interna numarul integratorilor de motoare electrice din gama celor produse la Electropecizia este din ce în ce mai mic, iar utilizarile acestor produse sunt preponderente la activitati de mentenanta si service”, a mai declarat sursa citata.

 

În ceea ce priveste piata interna, grupul de firme a avut vânzari în scadere în ultimii ani, ajungând de la 13,7 milioane lei în 2009 la 13,4 milioane lei în 2010 si la 12,2 milioane lei în 2011. „Avem convingerea ca exista un potential semnificativ pe piata interna care trebuie cât mai curând fructificat, si avem deja un plan de masuri în acest sens”, mai spune Matei.


Peste jumatate din cifra de afaceri a grupului Electroprecizia îl reprezinta veniturile aferente productiei de motoare electrice si componente.


Principalele materiale utilizate în procesele de fabricatie sunt conductorii de bobinaj din cupru, aluminiu bloc si aliaje din aluminiu, banda silicioasa din otel, care reprezinta circa 60% din totalul cheltuielilor materiale, rulmenti, materiale electroizolante, majoritatea acestora asigurându-se din import (în principal UE si Turcia), valoarea importurilor de materiale fiind în anul 2011 de circa 6 milioane euro.


În cursul anului 2011, grupul de firme Electroprecizia Sacele a realizat o cifra de afaceri consolidata de 143.774.277 lei si un profit brut consolidat înainte de impozitare de 5.972.636 lei, profitul net consolidat fiind de 4.227.681 lei, obiectivele acestui an constând în obtinerea unui profit net consolidat de 7,1 milioane lei.


Grupul de firme si-a programat în acest an investitii de 11,081 milioane de lei (peste 2,5 milioane de euro). Investitiile se vor axa pe modernizari si achizitii utilaje, achizitii scule etc. „Nevoile de investitii ale grupului Electroprecizia sunt evident mult mai mari, tinând cont de tehnologia pe care ne bazam în prezent si utilajele si echipamentele pe care le folosim si de aceea pentru noi provocarea nu o reprezinta doar traversarea cu bine a actualei perioade economice dificile, ci si finantarea si derularea unui plan de investitii absolut necesar pe urmatorii trei ani”, a mai precizat sursa citata. În ultimii doi ani, compania a realizat investitii de aproximativ opt milioane de lei, în modernizari ale spatiilor de productie, respectiv achizitii echipamente tehnologice, masini si utilaje.

 

Sursa: Buna ziua Brasov

 
04/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1906 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Avioanele militare americane zboara cu piese...
Principalele tari importatoare de echipamente...
Syscom 18 a devenit distribuitor al produselor...
Danfoss Group, crestere a profitului cu 7,5% in...
Electroprecizia Sacele mizeaza pe o crestere a...
Stirile urmatoare
Bosch creeaza locuri de munca si investeste in...
Ronexprim, distribuitor autorizat Lecroy...
Schrack intra in campanie cu premii gratuite...
In interiorul fabricii de baterii GE
In Maramures vor fi produse piese pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric