In interiorul fabricii de baterii GE


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

In interiorul fabricii de baterii GE


Pentru fabricarea noilor sale baterii sodiu-nichel, care ar putea fi utilizate pentru a stoca energie de la turbinele eoliene, GE a deschis o fabrica noua in Schenectady, New York. Iata cateva lucruri despre procesul de fabricatie al acestora.

Fabrica General Electric

Circa 60% din fabrica General Electric este dedicata pentru a face electrolit ceramic. Procesul incepe cu saci mari de materie prima, care sunt amestecati, modificati chimic, albiti si uscati pentru a transforma faina in materiale care se scurg la fel ca apa si care au proprietatile necesare pentru a produce, in mod constant, o ceramica de inalta performanta.

 

Materialele ceramice sunt presate intr-o matrita pentru a le da forma lor. Un robot are sarcina de a scoate ceramica din matrita.

 

Ceramicele sunt ambalate pentru a-si pastra forma inainte de a fi puse pe niste carucioare si impinse intr-un cuptor mare, pentru ardere.

 

Un lucrator inspecteaza electrolitul ceramic dupa ce a fost ars.

 

Electrolitul este pregatit apoi pentru a fi asamblat intr-o celula de baterie completa. Aici, muncitorii aplica o vopsea conductoare pe baza de carbon. Lucratorii adauga materiale cu electrozi si curenti de colectori inainte de a sigila celula. In imaginea de mai jos puteti observa bateria in diferite stadii de asamblare. In fata este electrolitul. Flacoanele contin materiale cu electrozi care stocheaza energia in baterie.

 

 

In urmatoarea etapa, un muncitor insereaza celulele intr-un pachet de baterii, care are incluse microprocesoare pentru controlul bateriei si un incalzitor pentru a aduce bateria la temperatura sa de operare de aproximativ 300 °C. Dupa aceasta testare bateriile sunt livrate catre consumatori.

 

Potrivit GE, aceasta tehnologie, care este mai durabila si care se incarca mult mai repede decat bateriile plumb-acid, va face generarea de energie mult mai eficienta si va ajuta utilitatile sa inglobeze energie de la o gama larga de surse, inclusiv de la cele intermitente, cum este energia solara si energia eoliana.

 
09/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2184 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 93 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Schrack intra in campanie cu premii gratuite...
Ronexprim, distribuitor autorizat Lecroy...
Bosch creeaza locuri de munca si investeste in...
Electroprecizia a exportat anul trecut de 25,8...
Avioanele militare americane zboara cu piese...
Stirile urmatoare
In Maramures vor fi produse piese pentru...
Chinezii de la CEEG doresc sa construiasca o...
Innova Capital investeste in Energobit
Sapte sfaturi pentru a combate echipamentele...
Electromagnetica intentioneaza sa vanda becuri...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric