Sapte sfaturi pentru a combate echipamentele electrice contrafacute


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sapte sfaturi pentru a combate echipamentele electrice contrafacute


Echipamentele electrice contrafacute prezinta riscuri grave asupra sanatatii si sigurantei consumatorilor, dar si pentru industria electrica. Aceste produse pot provoca scurtcircuite, care pot duce la incendii sau explozii.

echipamente electrice

Pentru a face utilizatorii mai constienti de aceasta problema, Eaton Corporation a dezvaluit sapte sfaturi menite sa ajute proprietarii si consumatorii sa identifice mai usor produsele contrafacute.

 

„Desi exista legi impotriva contrafacerii, in multe tari, detectarea este uneori dificila si executarea este lenta”, a precizat Tom Grace, manager protectia brandului, Eaton Electrical Sector. „Producatorii legitimi, distribuitorii si consumatorii trebuie sa lucreze impreuna pentru a preveni produsele nesigure sa intre in lanturile de aprovizionare si sa cauzeze vatamarea oamenilor si a bunurilor. Urmand aceste sfaturi, clientii pot deveni mai increzatori ca vor fi feriti de produsele contrafacute.”

 

1. Cumpara originalul - Cel mai bun mod de a evita echipamentele electrice contrafacute este de a cumpara produse de la distribuitorii autorizati.


2. Verifica certificarea – Atunci cand este posibil, foloseste instrumentele oferite de producatorul legitim sau organizatiile de certificare pentru a verifica daca produsele electrice sunt autentice. Unele companii au dezvoltat instrumente prin care se poate verifica foarte usor daca un produs este original sau nu.


3. Examineaza etichele si ambalajele – La cumpararea unui produs electronic, verifica marcile de certificare din partea organizatiilor care atesta calitatea si performanta produselor electrice. Evita produsele care sunt lipsite de orice eticheta de identificare sau afiliere. Fii atent la marcajele suplimentare sau la etichetele care lipsesc, sau care sunt de proasta calitate, produsele invechite si ambalajele neautentice. Pe masura ce falsificatorii devin din ce in ce mai sofisticati, produsele contrafacute sunt si mai greu de detectat, creand o nevoie tot mai mare pentru control suplimentar.


4. Evita chilipirurile – Cand intentionezi sa cumperi un echipament electric, evita chilipirurile, care par prea frumos ca sa fie adevarate. Compara pretul produsului cu un produs similar de la alt comerciant. Daca ti se pare ca este prea bun ca se fie adevarat, atunci chiar asa si este.


5. Acorda atentie la produsele cumparate – Controlul calitatii lipseste adesea in operatiunile de contrafacere, asfel incat poti observa un produs contrafacut doar analizand cu atentie manopera. Daca este un produs cumparat frecvent, compara calitatea si pretul cu un produs asemanator de la alt comerciant. Fii atent la produsele care par fragile sau care par a fi prost realizate.


6. Asigura-te ca ai inclus tot ceea ce trebuie – Produsele contrafacute de multe ori nu includ materiale suplimentare, cum ar fi manualul sau cardul de inregistrare. Uneori falsificatorii nu includ toate produsele care ar trebui sa vina cu produsul, sau unele parti sunt de la alt producator.


7. Raporteaza produsele suspecte – Daca un produs ti se pare a fi contrafacut, se recomanda sa contactezi proprietarul brandului. Acest lucru va permite autentificarea produsului suspect si eliminarea produsului potential nesigur de pe piata.

 

„Oprirea vanzarii de produse contrafacute este responsabilitatea tuturor – producatori, distribuitori, reselleri si clienti deopotriva”, a adaugat Grace.


Puteti achizitiona produse autentice de la furnizorii autorizati prezenti pe Ghidelectric. De asemenea, furnizorii autorizati care doresc sa isi listeze produsele pe portalul Ghidelectric ne pot contacta cu incredere la adresa de email: contact@ghidelectric.ro .

 
27/11/2012 - Acest articol a fost citit de 2047 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Innova Capital investeste in Energobit
Chinezii de la CEEG doresc sa construiasca o...
In Maramures vor fi produse piese pentru...
In interiorul fabricii de baterii GE
Schrack intra in campanie cu premii gratuite...
Stirile urmatoare
Electromagnetica intentioneaza sa vanda becuri...
Euro Vial Lighting pe un trend ascendent, in...
Electroputere AIT SRL dealerul Electroputere?
Siemens va muta partial in Romania productia de...
General Electric ar putea reloca in Ungaria...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric