Electroputere AIT SRL dealerul Electroputere?


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electroputere AIT SRL dealerul Electroputere?


Cornel Mondea impreuna cu Athanasios Bekiaris au pus bazele unei companii care foloseste brandul producatorului de transformatoare, Electroputere SA.

Electroputere

La inceputul acestui an, Cornel Mondea, fostul prefect de Dolj si director general al Electroputere Craiova, a pus bazele unei companii cu un capital social de 400 de lei, Electroputere AIT SRL. Societate are ca scop fabricarea motoarelor, generatoarelor si transformatoarelor electrice. Compania apartine atat lui Cornel Mondea (50%), dar si companiei DAB Industry SRL Craiova (50%) - societate al carui unic actionar este cetateanul grec, Athanasios Bekiaris. 


 
Compania DAB Industry se ocupa cu intermedierea comertului cu produse diverse si pare sa fie reprezentanta în România a DAB Ltd, furnizor de echipamente electrice pentru Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie din Grecia din industria energetica. Cornel Mondea a refuzat sa ofere informatii despre aceasta noua afacere. „Nu am parasit niciodata afacerile. Vorbim peste câteva luni, pentru ca acum suntem abia la început“, a declarat acesta. Un aspect interesant este faptul ca sediul social al firmei Electroputere AIT SRL se afla la adresa Calea Bucuresti, nr. 80, adica în incinta Electroputere SA.

 

Reprezentantii Electroputere SA au declarat ca nu au nici o legatura cu noua firma. „Noi nu facem sereleuri, nu avem nici o legatura cu domnul Mondea. Brandul «Electroputere» este protejat la OSIM“, a declarat Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere Craiova. Legatura dintre cele doua firme este negata si de Cornel Mondea. „Suntem pe cont propriu“, a afirmat acesta. Trebuie mentionat ca DAB Ltd, societatea pentru care se pare ca lucreaza Bekiaris în Grecia, are legaturi puternice cu Electroputere SA. „90% din transformatoarele de putere produse la Electroputere Craiova au fost vândute în Grecia prin DAB Ltd“, precizeaza compania pe pagina sa de internet.

Tot de pe pagina de prezentare a companiei aflam ca în ultimii cinci ani DAB Ltd a semnat contracte de 40 de milioane de euro cu PPC si de 20 de milioane de euro cu alte companii din domeniu, printre care Siemens, Areva Grecia, ABB Grecia si Va Tech Austria. Printre clientii companiei se mai numara Electroputere SA, Caromet SA, UCM Resita si General Turbo România.

Deocamdata, compania Electroputere AIT a inceput procedurile de autorizare pentru productia aparatelor de distributie si control a energiei electrice. In ciuda faptului Electroputere AIT are un domeniu de activitate asemanator cu Electroputere SA, este greu de crezut ca va face concurenta fabricii oltene.

 

Cel mai probabil, societatea la care Cornel Mondea este actionar poate fi dealerul Electroputere, având în vedere conexiunile lui Bekiaris pe piata de profil din Grecia.

 
05/03/2013 - Acest articol a fost citit de 4603 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 159 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Euro Vial Lighting pe un trend ascendent, in...
Electromagnetica intentioneaza sa vanda becuri...
Sapte sfaturi pentru a combate echipamentele...
Innova Capital investeste in Energobit
Chinezii de la CEEG doresc sa construiasca o...
Stirile urmatoare
Siemens va muta partial in Romania productia de...
General Electric ar putea reloca in Ungaria...
Legrand isi tripleaza portofoliul de UPS-uri in...
Legrand lanseaza Programul Protectie 2, o...
Ronexprim: Reduceri de pret la aparate de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric