Innova Capital investeste in Energobit


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Innova Capital investeste in Energobit


Innova Capital si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) investesc in EnergoBit Group, unul din liderii in inginerie electrica din Romania. Innova Capital va deveni actionar majoritar in cadrul companiei.

Energobit

Grupul EnergoBit unul dintre liderii din Romania in ceea ce priveste solutiile complete pentru electricitate, a vandut pachetul majoritar de actiuni fondului polonez de investitii Innova Capital. Totodata, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a preluat la randul sau un alt pachet de actiuni.

 

Innova Capital, cu cca. 52,8% de actiuni, initial, va deveni un actionar de control in companie. Tranzactia este programata sa se incheie in T1 din 2013 o data ce anumite aprobari formale si conditii anterioare vor fi indeplinite. Tranzactia include activitatile de baza, insa nu include companiile din domeniul furnizarii de energie si dezvoltarii de proiecte de energie regenerabila. Partile au convenit sa nu divulge conditiile exacte ale tranzactiei.

 

Grupul EnergoBit a fost fondat in 1990 de trei antreprenori clujeni, Stefan Gadola, Ioan Socea si Péter Pál, are 900 de angajati si se estimeaza ca anul acesta va avea o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2011.


“Innova Capital este incantata sa devina actionar majoritar al Grupului EnergoBit, un lider in Romania in servicii de inginerie electrica. Sub administrarea celor trei fondatori, compania a devenit unul dintre jucatorii locali in domeniu si intentionam sa continuam aceasta expansiune in urmatorii ani. Romania are nevoie de investitii semnificative in sectorul energetic condus de cerintele pentru modernizarea retelelor de transport si distributie si generare de energie regenerabila in crestere. Cum energia este unul din sectoarele strategice de investitii pentru Innova, dorim sa sprijinim managementul actual pentru a dezvolta mai departe afacerea, in parteneriat cu BERD si cu fondatorii. In plus, am apreciat calitatea actionariatului, managementului si specialistilor EnergoBit”, a declarat Andrzej Bartos, Managing Partner, Innova Capital. 


„Grupul EnergoBit isi va continua strategia de succes. Vom continua sa dezvoltam serviciile si produsele noastre, in special in ceea ce priveste reteaua de distributie, producerea si furnizarea de echipamente electrice si furnizarea de servicii de tip ESCO”, a declarat Florin Pop, CEO al Grupului Energobit. 


“Aportul de capital al celor doi noi actionari va fi utilizat pentru dezvoltarea unor noi game de produse si servicii, precum si pentru dezvoltarea afacerilor. Astfel grupul EnergoBit va deveni cu certitudine o companie mai puternica si mai importanta, nu numai in Romania dar si in strainatate. Obiectivul nostru strategic este cel de a deveni un leader regional pe piata pe care activam. Vom ramane actionari semificativi, vom fi si pe viitor foarte implicati in  companie, atat in activitatea operationala cat si in dezvoltarea strategica ”, a declarat Ioan Socea, unul din fondatorii EnergoBit.

 
26/11/2012 - Acest articol a fost citit de 2017 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Chinezii de la CEEG doresc sa construiasca o...
In Maramures vor fi produse piese pentru...
In interiorul fabricii de baterii GE
Schrack intra in campanie cu premii gratuite...
Ronexprim, distribuitor autorizat Lecroy...
Stirile urmatoare
Sapte sfaturi pentru a combate echipamentele...
Electromagnetica intentioneaza sa vanda becuri...
Euro Vial Lighting pe un trend ascendent, in...
Electroputere AIT SRL dealerul Electroputere?
Siemens va muta partial in Romania productia de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric