Electricitate din surse regenerabile la Petrom


ghidelectric.ro
Joi, 13 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electricitate din surse regenerabile la Petrom


Petrom impreuna cu OMV Future Energy Fund va analiza mai multe proiecte privind producerea de energie electrica din surse regenerabile si unele investitii pentru eficienta energetica, suma necesara pentru sustinerea acestora fiind de peste 2,3 milioane eu

"Avand la baza modelul OMV Future Energy Fund, Petrom a format un grup de lucru cu rolul de a identifica astfel de proiecte, potentiali parteneri, modalitati de finantare si sa sprijine implementarea acestor proiecte in cadrul companiei", se arata intr-un comunicat al Petrom, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Compania anunta ca in acest an au fost identificate mai multe proiecte care necesita in anii 2008-2009 un buget de peste 2,3 milioane de euro.

Proiectele se refera la producerea de energie electrica folosind zacamintele depletate de titei si gaze, dupa evaluarea potentialului geotermal, producerea de biogaz din biomasa, evaluarea pietei in vederea dezvoltarii de proiecte pe energie eoliana, utilizarea nanotehnologiei pentru cresterea eficientei energetice, separarea bioxidului de carbon din productia de gaze si reinjectarea acestuia in zacamant, in vederea cresterii factorului de recuperare a titeiului, si optimizarea energetica a viitorului sediu al rafinariei Petrobrazi.

"Studiile se vor incheia in 2009, iar pe baza lor vom decide oportunitatea de a investi. Inca nu am stabilit un target privind productia de energie din surse regenerabile", a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom, intr-o conferinta de presa.

La rafinaria Petrobrazi, Petrom va construi o centrala electrica pe gaze, proiectul fiind gestionat de General Electric si Metka (Grecia).

"Prin valorificarea complementaritatii gazelor naturale si a energiei electrice si prin dezvoltarea de proiecte in domeniul energiei regenerabile, Petrom va face tranzitia, pe termen mediu, de la o companie de titei si gaze la o companie de energie"
, se precizeaza in comunicat.

"Nu putem spune ca rezervele de energie ale Romaniei pot sa asigure autosuficienta tarii, asa cum unii specialisti au afirmat ca Romania este candidata la autosuficienta energetica"
, a spus Gheorghe.

In Romania cererea de energie finala este estimata sa creasca cu circa 46% pana in 2020 fata de 2005, in timp ce rata dependentei de importuri va urca de la 27% in 2005 la aproape 50% in 2020.

Rezervele limitate de titei si gaze ale Romaniei vor mai putea asigura cererea inca 14 ani, respectiv 15 ani, la o rata a productiei de 5,2 milioane tone titei anual si 12,5 miliarde metri cubi de gaze pe an.

In privinta carbunelui, rezervele actuale pot sustine cererea inca 229 de ani, iar uraniul inca 85 de ani, potrivit datelor Petrom.

Articol complet in Petrom vrea sa produca electricitate din surse regenerabile
 
24/07/2008 - Acest articol a fost citit de 2718 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 70 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Campania Ziua Verde in orasul tau!
Program reciclare Electrolux
Doar 14% din transporturi utilizeaza energia...
Publicarea informatiilor privind reciclarea...
Centrale eoliene pentru Electrica
Stirile urmatoare
Energia eoliana germana
Eticheta verde
Potentialul eolian al Dobrogei
Colectare deseuri electrice Craiova
Colectare de aparatura electrocasnica Sector 2,...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric