Eticheta verde


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Eticheta verde


Primul hotel din tara care a primit eticheta ecologica europeana pentru serviciile de cazare turistica

Este vorba despre un hotel din sudul litoralului care poarta numele Saturn, la fel ca statiunea in care este localizat si a fost clasificat cu 5 stele.

Eticheta a fost acordata dupa ce Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice, organul consultativ cu rol in evaluarea dosarelor, a analizat documentatia depusa de SC Fimest Turist SRL, in vederea obtinerii etichetei ecologice pentru hotelul Saturn. Criteriile de acordare a etichetei europene sunt stabilite de mai multe acte normative europene si se impart in: obligatorii si facultative. In urma evaluarii, hotelul Saturn a obtinut 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte.

Hotelul de pe litoral a reusit sa indeplineasca, pe langa toate criteriile obligatorii, si 21 de criterii facultative. Saturn a fost construit anul trecut, are 68 de camere duble si patru apartamente, restaurant, lobby bar, cafe bar, sala de conferinte, aer conditionat, internet, piscina descoperita, centru spa, coafor, loc de joaca pentru copii si parcare pazita.

Reprezentantii Comisiei Nationale pentru Acordarea Etichetei Ecologice spun ca obtinerea acestui insemn demonstreaza inalta calitate si respectul fata de mediu al unui agent economic.

Program de promovare la nivel european

Eticheta a fost creata de Comisia Europeana (CE) in 1992, fiind o schema unica de certificare pentru a-i ajuta pe consumatori sa distinga produsele si serviciile verzi, care nu afecteaza mediul si sa aleaga in consecinta. Prin aceasta etichetare, Comisia Europeana are in vedere incurajarea industriei in proiectarea si realizarea unor produse cu impact minim asupra mediului in timpul fazelor de productie, de distributie, de consum, de utilizare si dupa folosire.

Eticheta ecologica europeana identifica performanta de mediu generala a unor produse si servicii si este bazata pe analiza ciclului de viata, insa operatorul economic nu este obligat sa o aplice pe produsele sau serviciile sale.

Acest principiu se aplica si in Romania, dar cum nu este obligatorie, foarte putini agenti economici sunt dispusi sa faca ceva pentru obtinerea unei astfel de certificari. Specialistii afirma insa ca beneficiile nu vor intarzia sa apara.

De exemplu, structurile de cazare care primesc eco-eticheta sunt incluse intr-un program de promovare care se desfasoara la nivel european. Uniunea Europeana utilizeaza eco-eticheta pentru serviciile de cazare din anul 2003, iar in 2004 a aparut si certificarea ecologica si in cazul serviciilor de camping.

Pana in prezent, la nivel european au fost certificate peste 250 de firme care isi desfasoara activitatea in domeniul turismului. Criteriile pe care se axeaza acordarea etichetei se refera la consumul redus de energie, apa, produse chimice si la un management al deseurilor.
51% dintre turistii straini aleg „eticheta verde”

Dagmar Diwok, expert in cadrul Comisiei Europene, a incercat sa ii convinga si pe operatorii de turism din Delta Dunarii sa fie eco. El s-a deplasat personal in Romania si le-a vorbit proprietarilor de hoteluri si pensiuni despre modul in care pot garanta, cel mai eficient, calitatea serviciilor pe care le ofera. „Majoritatea clientilor cauta o cazare cu efecte pozitive asupra sanatatii lor si foarte multi dintre ei doresc un sejur care sa respecte mediul.

Articol complet in Un hotel de pe litoral, primul din Romania care ofera servicii verzi
 
25/07/2008 - Acest articol a fost citit de 3912 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 80 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energia eoliana germana
Electricitate din surse regenerabile la Petrom
Campania Ziua Verde in orasul tau!
Program reciclare Electrolux
Doar 14% din transporturi utilizeaza energia...
Stirile urmatoare
Potentialul eolian al Dobrogei
Colectare deseuri electrice Craiova
Colectare de aparatura electrocasnica Sector 2,...
Infiintarea Agentiei de Eficienta Energetica si...
Reciclare telefoane uzate
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric