Energia eoliana germana


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energia eoliana germana


In Germania, ministrul transporturilor Wolfgang Tiefensee a dat publicitatii un plan care prevede realizarea a cel putin 30 de zone eoliene marine, pana in 2020

Turbine eoliene In intreg spatiul european, de la nord la sud, proiectele parcurilor eoliene se multiplica.

La sfarsitul saptamanii trecute, grupul italian Enel a anuntat ca si-a planificat sa amenajeze, pana in 2012, primul astfel de camp offshore in Mediterana, in largul coastelor siciliene.

Pentru suma de 500 de milioane de dolari, compania prevede instalarea a 115 generatoare gigant cu o putere cuprinsa intre trei si cinci megawati (MW) fiecare. In Germania, ministrul transporturilor Wolfgang Tiefensee a dat publicitatii un plan care prevede realizarea a cel putin 30 de zone eoliene marine, pana in 2020.

Obiectivul este de a ajunge la o capacitate de 25.000 MW pana in 2030 in Marea Nordului si Marea Baltica.

Este un raspuns la angajamentele asumate de marea coalitie de guvernamant in materie de mediu inconjurator si care prevad cresterea de la 14% la 30% a cotei energiilor alternative in productia de electricitate pana in anul 2020.

In acest context, a fost anuntata intrarea pe piata de resort a unui nou actor.

Potrivit presei, fondurile Blackstone au decis sa injecteze un miliard de euro in dezvoltarea campului offshore Meerwind, al grupului berlinez Windland.

In contact cu mai multi investitori, firma intentioneaza sa monteze 80 de eoliene, care ar urma sa intre in activitate in 2012.

Aparitia Blackstone, capabil sa investeasca importante sume de bani, este un semnal puternic pentru sector.

Spre deosebire de Marea Britanie sau Danemarca, mult mai avansate in materie de eolian offshore, Germania se confrunta cu o serie de norme obligatorii care pot antrena o explozie a costurilor.

Diferenta este ca parcurile eoliene germane sunt amplasate departe in larg, pentru a nu incurca rutele de navigatie si a nu dauna rezervatiei naturale Wattenmeer, din largul coastelor Schleswig-Holstein.

Plasate pe platforme connstruite la o adancime de 30 de metri, comparativ cu cei sase sau sapte in Marea Britanie sau Danemarca, campurile germane reclama investitii tehnice mult mai substantiale.

Sursa: Financiarul.COM
 
25/07/2008 - Acest articol a fost citit de 5119 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 191 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Electricitate din surse regenerabile la Petrom
Campania Ziua Verde in orasul tau!
Program reciclare Electrolux
Doar 14% din transporturi utilizeaza energia...
Publicarea informatiilor privind reciclarea...
Stirile urmatoare
Eticheta verde
Potentialul eolian al Dobrogei
Colectare deseuri electrice Craiova
Colectare de aparatura electrocasnica Sector 2,...
Infiintarea Agentiei de Eficienta Energetica si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric