Reciclare telefoane uzate


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Reciclare telefoane uzate


Nokia a dezvoltat o serie de actiuni prin care ii informeaza utilizatorii de telefoane mobile de ce, unde si cum sa recicleze aparatele uzate, pentru a creste rata de reciclare a dispozitivelor vechi

Reciclare telefoane Nokia Potrivit unui studiu de cercetare initiat de Nokia, doar 3% dintre posesorii de telefoane mobile le recicleaza in momentul in care nu mai pot fi utilizate.

Pentru a creste notorietatea programelor de reciclare de tip take-back, producatorul de telefoane mobile a demarat o serie de actiuni de promovare in magazine.

"Concluzia cercetarii initiate de noi este ca foarte putini oameni recicleaza aparatele dupa ce acestea devin inutilizabile. Multi utilizatori nu stiu ca aceste aparate care zac prin sertare pot fi reciclate si nu stiu cum sa faca asta. Nokia va face eforturi sa faciliteze acest proces, furnizand mai multe informatii si extinzand programele take-back", a declarat Markus Terho, Director of Environmental Affairs Nokia.

"Daca fiecare dintre cele trei miliarde de posesori de telefoane la nivel mondial ar aduce inapoi macar un singur aparat inutilizabil, am economisi 240.000 de tone de materie prima si am reduce emisiile la un nivel echivalent cu scoaterea a patru milioane de masini din trafic. Colaborand, oamenii pot face prin actiunile lor individuale o mare diferenta", a adaugat el.

Studiul a indicat ca, desi in medie fiecare utilizator a avut in jur de cinci telefoane, un numar foarte mic de aparate este reciclat.

Numai 3% dintre respondentii studiului recicleaza telefoanele, 4% au declarat ca le arunca, in timp ce 44% le pastreaza acasa fara a le mai utiliza vreodata.

Un sfert dintre cei chestionati au declarat ca dau aceste aparate prietenilor sau familiei, in timp ce 16% vand aparatele pe care nu le mai folosesc catre distribuitori activi pe pietele emergente.

Pe de alta parte, 74% dintre consumatori au declarat ca nu s-au gandit sa-si recicleze telefonul, desi 72% considera ca reciclarea are efecte pozitive asupra mediului inconjurator.

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii nu recicleaza telefoanele mobile vechi este ca nu stiu ca acest proces este posibil.

Potrivit reprezentantilor Nokia, 80% dintre aparatele produse de compania finlandeaza sunt reciclabile si folosite ca materie pentru fabricarea altor tipuri de produse precum dispozitive dentare sau instrumente muzicale.

Tarile cu cele mai multe persoane care recicleaza telefoanele vechi sunt Marea Britanie (80%), Finlanda si Suedia (66%), pe ultimele pozitii situandu-se India si Indonezia. Studiul Nokia a fost realizat cu ajutorul a 6.500 de posesori de telefoane mobile din 13 tari (Finlanda, Germania, Italia, Rusia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, Nigeria, India, China, Indonezia, Brazilia) si a avut ca scop sa afle care este atitudinea consumatorilor fata de reciclare dar si sa informeze despre programele take-back derulate de Nokia.

Compania finlandeza a deschis puncte de colectare a aparatelor scose din uz in 85 de tari, acesta fiind cel mai amplu program de reciclare din istoria industriei de telefonie.

Sursa: http://bizcommunity.com
 
29/07/2008 - Acest articol a fost citit de 6196 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 327 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Infiintarea Agentiei de Eficienta Energetica si...
Colectare de aparatura electrocasnica Sector 2,...
Colectare deseuri electrice Craiova
Potentialul eolian al Dobrogei
Eticheta verde
Stirile urmatoare
Ajutor de stat pentru investitii in energie verde
Energia alternativa chineza
Centrala solara la inaltime
Centru pentru energii neconventionale Bucov,...
Colectare electrocasnice vechi in Bucuresti,...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric