Energia alternativa chineza


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energia alternativa chineza


Beijing vrea sa devina exportator de tehnologie moderna

Potrivit unui ultim raport elaborat de expertii de la Climate Group, China a urcat pe locul doi mondial la capitolul investitii in surse regenerabile de energie. Datele studiului arata ca, in 2007, autoritatile tarii au injectat peste 12 miliarde de dolari in dezvoltarea segmentului ecologic al domeniului energetic.

Pe fondul preturilor la petrol care se mentin destul de ridicate, al deficitului de resurse energetice traditionale si al cresterii vertiginoase a consumului, Beijing si-a propus sa realizeze un adevarat salt tehnologic in aceasta sfera de activitate.

Investitiile efectuate pana acum incep deja sa dea rezultate: productia de energie regenerabila a atins anul trecut cel mai inalt nivel din lume.

China merge insa mai departe, planificandu-si, totodata, sa devina, inca din 2009, lider mondial la exportul de turbine eoliene.

De altfel, spun expertii firmei mentionate mai sus, China a demonstrat ca detine un potential ridicat in domeniul energiei solare. In tara functioneaza sase mari companii cu un capital insumat de 15 miliarde de dolari si care, anual, produc 820 MW de energie solara fotoelectrica, rezultat care plaseaza China pe locul doi, dupa Japonia.

„China are unul dintre cele mai ambitioase planuri de dezvoltare a surselor regenerabile de energie“, spune Anthony Froggatt, de la Chatham House.

Beijing si-a propus sa mareasca gradul de utilizare a acestui tip de energie cu 20% pana in 2010 si cu inca 20% pana in 2020.

Ambitiile UE la acest capitol sunt de doua ori mai mici.

Marele atu al Beijingului il constituie hidroenergia.

Dependenta de importuri

In acelasi timp, au constatat cu ingrijorare specialisii de la Climate Group, cea mai mare parte din energia electrica a Chinei (70%) continua sa fie produsa prin metode traditionale, precum arderea de carbune. Nu este, prin urmare, intamplator faptul ca acest mare stat asiatic ramane pe primul loc in lume in privinta emisiilor de gaz cu efect de sera - 24% din volumul total la scara mondiala.

„China cheltuie sume uriase pentru carburanti clasici, desi imensele eforturi depuse pentru cresterea folosirii altor surse de energie si investitiile in tehnologii avansate ar fi trebuit sa incetineasca ritmul de poluare atmosferica", spune Linda Yue, de la Universitatea Oxford.

In acelasi timp, un studiu elaborat de expertii chinezi a evidentiat faptul ca, in ciuda capacitatii ei colosale, statul continua sa depinda intr-o masura covarsitoare de petrol si de metale, iar turbulentele de pe pietele mondiale pot pravali economia Chinei, a carei evolutie este dependenta, practic, de importurile de materii prime.

In opinia specialistilor, acest lucru ar trebui sa fie un argument in plus de stimulare a Chinei pentru exploatarea de noi zacaminte de hidrocarburi si minereuri, in special a celor situate in teritoriile a caror suprematie este disputata cu Japonia.

Sursa: Financiarul.COM
 
06/08/2008 - Acest articol a fost citit de 3124 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Ajutor de stat pentru investitii in energie verde
Reciclare telefoane uzate
Infiintarea Agentiei de Eficienta Energetica si...
Colectare de aparatura electrocasnica Sector 2,...
Colectare deseuri electrice Craiova
Stirile urmatoare
Centrala solara la inaltime
Centru pentru energii neconventionale Bucov,...
Colectare electrocasnice vechi in Bucuresti,...
Centrale electrice solare performante
Colectare electrocasnice Bucuresti in septembrie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric