Extrem de putini eurocandidati sunt preocupati de politica energetica europeana


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Extrem de putini eurocandidati sunt preocupati de politica energetica europeana


Doar 12 dintre cei 289 de candidati inscrisi pentru alegerile europarlamentare sunt preocupati de politica energetica europeana

politica energetica

Doar 12 dintre cei 289 de candidati inscrisi pentru alegerile europarlamentare sunt preocupati de politica energetica europeana, rezulta din cercetarea realizata de Reteaua de Actiune pentru Clima Romania impreuna cu Terra Mileniul III, Asociatia Prietenii Pamantului si Asociatia ALMA-RO asupra opiniilor candidatilor pentru Parlamentul European cu privire la politica energetica asa cum este ea definita de reglementarile europene in vigoare (Pachetul Energie si Clima) si de propunerile pentru modificarea acestora.

 

 

Din chestionarele trimise spre completare celor 289 de candidati pentru alegerile europarlamentare  au fost primite numai douasprezece completate. O prima observatie este ca numarul de raspunsuri primite reprezinta un procent foarte redus din totalul candidatilor inscrisi in acest alegeri, adica aproximativ 4%.

 

 

Eliminarea utilizarii combustibililor fosili din UE tinde sa fie o prioritate pentru respondenti pentru urmatorii 20-30 de ani. Raspunsurile sunt insa foarte diverse in ceea ce priveste energia nucleara daca analizam distributia votului pe partide. Cu toate acestea, 8 dintre raspunsuri exprima optiunea pentru continuarea sau cresterea folosirii acestui tip de energie. Patru raspunsuri, cate doua din partea PNL si PNTCD, mentioneaza ca doresc eliminarea folosirii acesteia.

 

 

Sprijinirea utilizarii electricitatii din surse regenerabile este optiunea exprimata de toti cei doisprezece respondenti, iar tipul de mecanism care ar trebui utilizat in acest sens este, in opinia majoritatii candidatilor (8 raspunsuri) cel al certificatelor verzi.

 

 

De asemenea, toti candidatii au considerat ca este necesara utilizarea mai larga a fondurilor europene, inclusiv a celor structurale, pentru infrastructura energetica si eficienta energetica. Un argument in plus exprimat a fost acela ca astfel de investitii vor conduce la crearea unui milion de noi locuri de munca in industriile din domeniul protectiei mediului. In plus, unsprezece dintre respondenti sunt de acord sa sustina finantarea sistemelor de incalzire municipala care utilizeaza energie regenerabila sau gaze naturale.

 

 

Zece respondenti sunt dispusi sa sustina directionarea a 1% din PIB pentru proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, in UE si in alte tari, reunind patru din cele cinci partide care au participat la cercetare.

Sursa:
 www.promptmedia.ro

 

 

 
15/06/2009 - Acest articol a fost citit de 3116 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 70 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Stiri externe"
Stirile anterioare
Securitatea energetica este prioritatara pentru...
Transelectrica si alte 41 de companii europene...
Ucraina a propus Moldovei sa cumpere energie...
Enel a fost amendat cu 250.000 euro
General Electric se orienteaza catre sectorul...
Stirile urmatoare
Noul Trabant cu propulsie electrica
ABB: Scaderi drastice ale comenzilor
Peste 50% din comenzile ABB sunt realizate de...
GE realizeaza autobuzul electric al viitorului
UE interzice utilizarea de substante...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric