Securitatea energetica este prioritatara pentru presedintia ceha a Uniunii Europene


ghidelectric.ro
Joi, 30 Iunie 2022
Ne gasiti si pe:            

Securitatea energetica este prioritatara pentru presedintia ceha a Uniunii Europene


Presedintia ceha a Uniunii Europene a publicat pe 6 ianuarie prioritatile sale, chestiunile referitoare la securitatea stocurilor energetice

Securitatea energetica este prioritatara pentru presedintia ceha a Uniunii Europene

Presedintia ceha a Uniunii Europene  a publicat pe 6 ianuarie prioritatile sale, chestiunile referitoare la securitatea stocurilor energetice fiind subliniate, in contextul disputei ruso-ucrainiene a gazelor, scrie Euractiv
Desi Cehia sufera mai putin decat alte tari de pe urma recentelor disensiuni in ceea ce priveste aprovizionarea cu gaz gratie conexiunii sale la un gazoduct alternativ din Norvegia, guvernul de la Praga considera siguranta energetica ca fiind o conditie necesara stabilitatii politice a Uniunii Europene. Presedintia intentioneaza sa contribuie la rezolvarea situatiei curente prin identificarea proiectelor prioritare de infrastructura si prin initierea unei baze legale imbunatatite, atat pe plan intern cat si impreuna cu terte tari si regiuni.
Summit Nabucco? - Politicienii cehi si-au manifestat intentia de a organiza un „Summit al Coridorului de Sud” pe teme energetice pentru a promova diversificarea surselor energetice si a rutelor de tranzit. Mirek Topolanek, prim-ministrul ceh, anuntase deja intentia tarii sale de a urgenta realizarea gazoductului Nabucco (care urmareste sa reduca dependenta Uniunii de gazul rusesc) pentru a-l transforma intr-un proiect european. Din pacate scopul precis al acestor ambitii ramane neclar. „Summitul pentru Coridorul de Sud” va fi de fapt o intalnire la nivel inalt a reprezentantilor regiunii caspice, a declarat pentru EurActiv un purtator de cuvant ceh.
Constatarile expertilor in chestiunea rusa - Prin identificarea energiei ca una dintre cele trei „E”-prioritati, alaturi de „economie” si „Europa in lume”, Praga doreste stabilizarea relatiilor blocului cu principalii furnizori externi, cu prioritatea „clarificarii” rolului Rusiei. Dialogul cu Rusia va continua, arata documentul, ca si negocierile asupra noului acord de parteneriat cu guvernul de la Moscova. In mai va avea loc o intalnire la nivel inalt UE-Rusia. Republica Ceha, care a descris reactia Rusiei din perioada conflictului din august cu Georgia drept „disproportionata”, mai intentioneaza „sa primeasca si concursul expertilor europeni in politica rusa” pentru identificarea „unei abordari mai coerente a Rusiei de catre UE”.
Praga mai intentioneaza sa organizeze intalnirea de deschidere a Parteneriatului Rasaritean, o initiativa lansata recent de catre Comisia Europeana, care se va desfasura la nivel de sefi europeni de stat si guvern impreuna cu omologii lor din Ucraina, Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaijan si Belarus. Participarea Belarusului depinde de „masurile luate de guvernul belarus”, arata documentul.
In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2009, Republica Ceha va detine presedintia rotativa bianuala a Uniunii Europene, organizand si prezidand intalnirile la nivel inalt UE (Consilii Europene) si intalnirile Consiliilor de Ministri din cadrul blocului. Anul trecut, guvernul ceh a anuntat motto-ul presedintiei sale: „ O Europa fara bariere”. Tara va avea de rezolvat problemele complexe europene si interne, inclusiv ratificarea Tratatului de la Lisabona de catre Parlamentul Ceh.

Sursa: PROMPT MEDIA

 
09/01/2009 - Acest articol a fost citit de 2235 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Stiri externe"
Stirile anterioare
Transelectrica si alte 41 de companii europene...
Ucraina a propus Moldovei sa cumpere energie...
Enel a fost amendat cu 250.000 euro
General Electric se orienteaza catre sectorul...
Chinezii vor infiinta un mare parc industrial...
Stirile urmatoare
Extrem de putini eurocandidati sunt preocupati...
Noul Trabant cu propulsie electrica
ABB: Scaderi drastice ale comenzilor
Peste 50% din comenzile ABB sunt realizate de...
GE realizeaza autobuzul electric al viitorului
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | bookzone | www ezera ro | komsitravel ro | www criando ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric