Franta doreste sa participe la constructia viitoarei centrale nucleare din Romania


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Franta doreste sa participe la constructia viitoarei centrale nucleare din Romania


Secretarul de stat pentru afaceri europene al Frantei, Pierre Lellouche, a reafirmat, vineri, disponibilitatea Frantei de a participa la constructia celei de-a doua centrale nucleare a Romaniei.

centrale nucleare

"Romania, alaturi de Polonia, Slovacia, Italia, Marea Britanie si, bineinteles, Franta au programe nucleare in curs si proiecte precise, cum ar fi proiectul de construire a unei a doua centrale nucleare in Romania (...) Cred ca avem in aceasta generatie de centrale cel mai bun sistem de securitate din lume. Sper, deci, ca centrala de aici sa fie una europeana si, in mod expres, franceza", fabricata cu ajutorul industriei romanesti, a spus oficialul francez, potrivit Capital.

El a aratat ca securitatea energetica este o tema prioritara a Uniunii Europene, care trebuie sa-si diminueze dependenta energetica, iar intre Romania si Franta exista acorduri la nivelul Comisariatului de Energie Atomica.

"Limitarea dependentei inseamna construirea de centrale nucleare, iar constuirea de centrale inseamna sa ramanem coerenti fata de angajamentele asumate la Copenhaga, de a lupta impotriva schimarilor climatice", a subliniat Pierre Lellouche, potrivit Capital.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a transmis inca din mai anul trecut, cu prilejul vizitei la Paris a omologului sau roman, Traian Basescu, disponibilitatea Frantei de a ajuta, "cu expertiza tehnica" si "companii", la realizarea proiectului vizand constructia celei de a doua centrale nucleare din Romania.

Potrivit presedintiei franceze, Traian Basescu a confirmat cu aceasta ocazie ca Romania va opta pentru o "tehnologie europeana" pentru viitoarea sa centrala nucleara, care ar urma sa intre in serviciu la orizontul anului 2020, informeaza Agerpres.

Autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca noua centrala nucleara a Romaniei va fi realizata in centrul tarii, prin atragerea de parteneri straini.

Centrala Nucleara de la Cernavoda este singura de acest tip din Romania. In anul 1976 a fost finalizat studiul de fezabilitate romano-canadian pentru sistemul CANDU in Romania. Centrala de la Cernavoda a fost proiectata pentru cinci reactoare cu tehnologie canadiana, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare, scrie Capital.

Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrica de la Cernavoda a intrat in exploatare comerciala in anul 1996, iar unitatea 2 a intrat in functiune in 2007. Cele doua unitati produc impreuna circa 18 la suta din consumul de energie electrica al tarii.


Sursa: Capital

 
15/02/2010 - Acest articol a fost citit de 3596 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 66 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Profit la jumatate pentru CEN Turceni
Electrica doreste afaceri de 5 mld. lei in 2010
Divergente provocate de o factura la curent
Italienii de la Enel n-au investit nimic, iar...
Schneider Electric si Alstom isi fac un fond de...
Stirile urmatoare
Cat castiga directorii companiilor din energie...
Conducerea Nuclearelectrica si Videanu se...
S-a dat startul la 14 proiecte energetice
Iberdrola poate sa vanda energie pe plan local
Electromagnetica intentioneaza sa construiasca...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric