Mirajul Orientului pentru companiile romanesti de automatizari industriale


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Mirajul Orientului pentru companiile romanesti de automatizari industriale


In contextul in care investitiile si proiectele in industria energetica romaneasca stagneaza, furnizorii romani de echipamente si servicii in petrol si gaze sunt interesati sa se extinda si sa obtina contracte in tarile petrolifere.

Aqaba Port Project

Specialistii estimeaza ca, in ciuda recesiunii economice recente, consumul mondial de produse petroliere si petrochimice va creste cu o rata media anuala de cca 1,6%  pana in 2030. Cresterea mondiala este concentrata in Extremul Orient (cca. 50 % din cresterea totala), rata medie anuala de crestere fiind de cca. 3 %. In Orientul Mijlociu, capacitatile existente de obtinere a produselor petrochimice sunt foarte mari, in special in Arabia Saudita si tarile din Golf.

„Noi suntem prezenti pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior am executat lucrari si am livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde am livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.”, spune Ion Andronache, presedintele Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul de automatizari industriale si sistemelor de masura.

„Am investit mult in ultimii 5-6 ani in promovarea firmei noastre in Orientul Mijlociu, participand la multe expozitii, organizand seminarii de prezentare si vizitand foarte multi potentiali clienti. Ne-am prezentat ca un integrator de sistem si furnizor de sisteme la cheie, un mare avantaj tinand cont de faptul ca majoritatea companiilor doresc sa lucreze cu o singura companie care sa asigure proiectarea, livrarea echipamentelor, elaborare software, integrarea in sistem si punerea in functiune. In plus, avem o serie de avantaje fata de concurentii straini prin oferirea de echipamente si servicii de calitate la preturi mai bune decat ale multinationalelor.”, continua presedintele Syscom 18.

Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarsitul anului trecut, in consortiu cu GASSO, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania. Proiectul a inceput in mai 2009 si a presupus livrarea, integrarea si punerea in functiune a pompelor, instrumentatiei, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de masura si a sistemului de comanda si control. „Se stie ca Iordania aproape ca nu dispune deloc de resurse energetice si nici de de conducte pentru transportul petrolului. Importul de petrol se realizeaza prin portul Aqaba. Asadar modernizarea depozitului de carburanti a constituit un proiect extrem de important si necesar. Iar pentru noi a reprezentat o <<carte de vizita>> valoroasa.”, declara Ion Andronache.

Totadata compania romaneasca a livrat in Iran schiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de incarcare auto, acestea fiind asamblate si verificate metrologic in hala de productie a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu.

In 2009 Syscom 18 a inregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri. „Exportul va ramane o prioritate pentru noi - tintim un volum de export de cca 30% din cifra de afaceri.”, declara Ion Andronache.

 

 

 

 

 


 
21/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2088 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Emerson ofera locuri de munca in fabricile din...
Vom ramane fara energie nucleara!!!
Noi automatizari industriale la Targul...
Asociatia Romana a Electricienilor va invita la...
CONFERINTA AUDITORILOR ENERGETICI, 27 mai 2010,...
Stirile urmatoare
Energobit a semnat un contract de parteneriat...
Investigatii privind infiintarea Electra si...
Uzina Electroputere, transformata in mall
Lapp Insulators vede afaceri in crestere cu 33%...
Expozitie electrica demonstrativa
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric