Bosch isi extinde gama senzorilor de fum


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Bosch isi extinde gama senzorilor de fum


Bosch anunta faptul ca, la inceputul lunii septembrie, isi extinde gama de senzori de fum seria 420 cu trei noi variante de ultima generatie, care detecteaza cele mai mici particule de fum si permit avertizarea si mai rapida in caz de incendii.

senzori

Mai mult, Bosch este prezent in Romania si cu sistemul de evacuare de urgenta Praesideo, primul echipament de adresare publica si evacuare vocala in caz de urgenta, certificat EN54-16 si ISO7240-16 de catre TÜV, organizatia germana independenta pentru calitate si siguranta, una dintre cele mai importante autoritati europene in domeniul tehnic, scrie bosch.com.ro.

“Cand vorbim despre siguranta persoanelor si a bunurilor, orice secunda este importanta si nu trebuie facut niciun compromis. Cu mai mult de 80 de ani de experienta in acest domeniu, Bosch doreste sa ofere sisteme de detectie si avertizare sigure si fiabile. Din acest motiv, investim anual peste 10 la suta din cifra de afaceri in cercetarea si dezvoltarea sistemelor de securitate. Cand vorbim de solutii de incendiu, este vital raspunsul rapid al echipamentelor in cazul aparitiei unui eveniment neplacut, iar rata scazuta a alarmelor false contribuie decisiv la cresterea increderii in eficacitatea sistemelor. Bosch ofera o garantie standard de 3 ani pentru toate echipamentele, ceea ce contribuie si mai mult la sporirera increderii clientilor nostri in produsele Bosch’’, a afirmat Bogdan Alexandru, Director regional de vanzari Bosch Security Systems Romania.

Cand vine vorba de detectorii de incendiu, principalele calitati pe care specialistii Bosch pun accent sunt fiabilitatea si precizia in detectarea incendiilor. Este vorba inclusiv de capacitatea de a detecta incendiile inca din stadiile incipiente, dar si de a functiona in toate conditiile de mediu. Astfel, detectorii de incendiu Bosch incorporeaza capacitati sofisticate de procesare a semnalelor, optimizate pentru fiecare aplicatie in parte. Detectorii seria 420 de la Bosch utilizeaza o combinatie de senzori optici, de temperatura si de CO care sporeste semnificativ performantele in conditii critice de mediu. Astfel, algoritmii incorporati si procesului de comparare a tiparelor de alarma permit senzorilor de incendiu Bosch sa obtina un nivel de acuratete inalt in detectarea incendiilor. Seria 420 de la Bosch cuprinde patru tipuri de detectori: optic, termic, optic-termic si optic-termic-chimic, cu nivel de sensibilitate reglabil in trepte, pentru compatibilitate la conditiile de mediu ale incaperii, potrivit bosch.com.ro.

In septembrie 2010, Bosch anunta faptul ca isi extinde gama de detectori de fum seria 420 cu trei noi variante care permit detectia celei mai mici particule de fum. Noile variante de detectori functioneaza cu tehnologia unica Dual Ray, care presupune folosirea unui senzor optic dual, ce se bazeaza pe scanarea densitatii fumului si a particulelor de fum cu ajutorul a doua LED-uri cu frecvente de unda diferite (infrarosu si blue light). Acest lucru confera stabilitate si precizie de detectie mai mare, deoarece se face diferenta intre detectia particulelor de fum si alte particule cauzatoare de alarme false, precum particulele de praf sau abur. Senzorii seria 420 cu tehnologie Dual Ray detecteza orice tip de foc conform standardelor internatioanle de securitate EN54-7, de la foc deschis de lemn (TF1), foc mocnit de lemn (TF2), foc mocnit vizibil de bumbac (TF3), foc de mase plastice (TF4), pana la foc de lichide cu temperatura scazuta si fum negru (TF8). De asemenea, detectorii Bosch sunt conformi cu standardul de calitate german VdS, care certifica performantele ridicate ale produselor.

Bosch Security Systems este prezent pe piata din Romania inca din anul 2005, fiind cunoscut pentru ca ofera sisteme integrate cu solutii complete de securitate pentru gestionarea situatiilor de urgenta, de la detectia si alarmarea personalului cu privirea la eveniment, pana la evacuarea organizata si in siguranta a persoanelor aflate intr-o cladire. Evacuarea unui numar mare de persoane dispersate pe arii largi in cadrul aceleiasi cladiri sau grup de cladiri impune existenta unui sistem dedicat de alarmare vocala in caz de pericol si existenta unei structuri de personal dedicate indrumarii si salvarii acestor persoane. Astfel, Bosch ofera pe piata din Romania sistemul Praesideo, primul echipament de adresare publica si evacuare vocala in caz de urgenta, certificat EN54-16 si ISO7240-16 de catre TÜV, organizatia germana independenta pentru calitate si siguranta - una dintre cele mai importante autoritati europene in domeniul tehnic. Bosch Praesideo este primul sistem de sonorizare complet digital din lume, menit adresarii publice si evacuarii de urgenta. Extinderea ariei de functionalitate a sistemului Praesideo este reflectata si de indicatorii noi pentru status-ul sistemului pe zone, care arata eventualele erori ale echipamentului sau ale cablarii individual pe fiecare sector in parte, cand intr-o anumita locatie este oprita transmisia.

Sursa: bosch.com.ro

Comenteaza aici

 
02/09/2010 - Acest articol a fost citit de 3564 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 72 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Electroputere Shoping Center
Panasonic preia integral diviziile Sanyo...
Amenzi pentru producatorii de echipamente...
Crestere a vanzarilor cu 9% pentru Danfoss Group
Noua generatie de chillere racite cu apa si...
Stirile urmatoare
TYCO anunta o stabilizare a preturilor in domeniu
Transformatoare de putere de tip uscat ET
Noile Smart-UPS lansate de APC
Noul model J920, o realizare inovatoare in...
Clujul a avut noroc ca a beneficiat de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric