Liberalizarea pietei energetice


ghidelectric.ro
Marti, 23 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Liberalizarea pietei energetice


Comisia de industrie a Parlamentului European a adoptat propunerea Comisiei Europene de separare patrimoniala a productiei si transportului de energie

Piata de energie europeana In acelasi timp, comisia Parlamentului a respins propunerea alternativa inaintata de opt state ale UE (Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Franta, Letonia, Luxembrug si Slovacia).

Potrivit acestui scenariu, transportul de energie este o companie separata, diferita de compania-mama, insa are aceiasi actionari ca aceasta.

Un numar de 26 de membri ai comisiei au votat impotriva propunerii celor opt state, 22 au fost pentru, iar trei s-au abtinut.

“Acesta este primul pas in asigurarea consumatorilor ca vocea lor este ascultata in sectorul energetic”, a spus Eluned Morgan, parlamentar socialist din Marea Britanie.

Votul de marti nu va afecta in mod neaparat batalia intre guvernele statelor si CE, potrivit conservatorului slovac Jan Hudacky, sugerind ca voturile parlamentarilor din cele opt state s-ar putea acorda in luna iunie pentru proiect si deci sa fie mai multe decit ale opozantilor.

In momentul actual exista doua alternative propuse de CE, fie o descentralizare totala, fie operatorul independent de sistem. Aceasta propunere specifica faptul ca marile companii din sectorul energetic pot fi proprietarele liniilor de transport, dar inmineaza controlul asupra retelei unui operator separat care nu va avea nici un actionar cu compania-mama. Un acord politic intre toate cele 27 state ale UE este asteptat in luna iunie, cind Franta va prelua presedentia CE.


COMPANIA INTEGRATA.

Romania planuiste infiintarea unei companii energetice integrate pe verticala care sa cuprinda Electrica, Hidroelectrica si complexurile energetice Rovinari si Turceni, insa nu si Transelectrica, operatorul sistemului national de transport al energiei electrice.

Conform proiectului, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va fi actionarul majoritar al acesteia, insa nu se cunoaste exact procentul de actiuni, deoarece Fondul Proprietatea detine actiuni la cei trei producatori de energie dar si la cele trei filiale de distributie neprivatizate. Transelectrica nu va fi parte a companiei.

In domeniul gazelor naturale, producatorul Romgaz apartine statului, iar principalii distribuitori sunt privatizati (Distrigaz Sud fiind controlat de Gaz de France iar Distrigaz Nor de grupul german E.ON), iar operatorul sistemului de transport al gazelor, Transgaz, este o companie separata.


Sursa:  Jurnalul National
 
15/05/2008 - Acest articol a fost citit de 3557 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 71 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Protectia designului industrial
Legislatie taxe vamale
Constituirea Companiei pentru Electricitate
Energie din deseuri | Directive europene
Lege americana pentru energie ecologica
Stirile urmatoare
Liberalizarea sectorului energetic european
Monitorizarea electronica in timp real a...
Legea energiei electrice
Modificarea si completarea Legii energiei...
Legea 318/2003, legea energiei electrice abrogata
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric