Monitorizarea electronica in timp real a livrarilor de produse accizabile


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Monitorizarea electronica in timp real a livrarilor de produse accizabile


Romania trebuie sa puna in functiune un sistem computerizat pentru monitorizarea tranzactiilor cu bunuri accizabile, compatibil cu prevederile UE

Sistemul, denumit EMCS - Excise Movement Control System, va permite monitorizarea electronica in timp real atat de catre statele membre, cat si de comercianti, a livrarilor de produse accizabile in regim suspensiv.

Prin acest proiect se are in vedere cresterea veniturilor din accize si diminuarea fraudei din comertul cu produse accizabile.

Alcoolul si bauturile alcoolice, tutunul prelucrat si produsele energetice, cu exceptia gazului distribuit prin sistemul de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice, sunt categoriile de produse accizabile, stabilite la nivelul UE.

„Proiectul EMCS la care se vor lega un numar important de producatori, comercianti si importatori de produse accizabile, pentru care plata accizelor de valori foarte mari este suspendata, va fi realizat in etape”, informeaza Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV).

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene au decis ca EMCS sa fie functional de la 1 ianuarie 2010.

Pana atunci, sunt necesare o serie de reglementari privind specificatiile de ordin procedural si tehnic, modificari legislative, dezvoltare de software, stabilirea unei retele comune de comunicatii securizate, precum si campanii de informare a operatorilor economici care vor utiliza acest sistem, mai precizeaza ANV.


Sursa: Financiarul.COM
 
12/06/2008 - Acest articol a fost citit de 2078 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 56 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Liberalizarea sectorului energetic european
Liberalizarea pietei energetice
Protectia designului industrial
Legislatie taxe vamale
Constituirea Companiei pentru Electricitate
Stirile urmatoare
Legea energiei electrice
Modificarea si completarea Legii energiei...
Legea 318/2003, legea energiei electrice abrogata
Regulamentul privind racordarea utilizatorilor...
Asigurarea securitatii utilizatorilor de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric