Alexander Graham Bell


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Alexander Graham Bell


Omul de stiinta Graham Bell

Alexander Graham Bell (3 martie 1847 - 2 august 1922) nascut in Edinburgh Scotia, moare pe insula Cap Breton in Canada a fost un om de stiinta, inventator si, ulterior, industrias american, care in anul 1876 a devenit prima persoana care a brevetat un dispozitiv capabil sa emita si sa receptioneze cuvintele rostite.

In transmitatorul sau microfonul lui Bell, undele sonore loveau o diafragma flexibila de care era atasat un magnet pemanent.

Diafragma si magnetul vibrau, si un efect numit inductie electro-magnetica producea un curent variabil intr-o bobina alaturata. Acest curent variabil era transmis prin cabluri la un receptor in care trecea prin bobina unui electromagnet. Curentul variabil producea un camp magnetic variabil, care facea sa vibreze o diafragma subtire de fier, pentru a reproduce vibratiile sonore initiale. Transmitatorul lui Bell producea doar un semnal slab, fara mijloace de a-l amplifica.


Biografia
Invata pana la varsta de 14 ani in Edinburgh unde a invatat latina si greaca, dupa care continua scoala in Londra bunicul sau il preocupa tehnica vorbirii, fiind interesat pentru un sistem fonetic de scris universal (alfabetic fonetic).

Urmeaza pe tatal sau care este profesor si preda la "House Academy pentru tehnica vorbirii si muzica" din Elgin Scotia, mai tarziu preda la "University College pentru tehnic vorbirii" din Londra. Graham studiaza pana in anul 1870 anatomia si fiziologia glasului uman. Paraseste Anglia 1870 impreuna cu tatal sau care doreste clima mai sanatoasa a Canadei, dupa ce doi frati ai lui Graham mor de tuberculoza.

Descoperirea istorica a telefonului in 1876 care dupa introducerea in sistemul de comunicatie international fiind la inceput firma "Bell Telephone Company", devenind ulterior un concern gigant de comunicatie A & T. In anul 1876 se casatoreste cu fiica surda a unui partener de afaceri Hubbard, casatorie din care va avea doua fiice si doi fii care mor in copilarie.

In anul 1882 primeste cetatenia americana (a SUA), pana la moartea sa se ocupa mai ales cu studiul eugenic al surzeniei Francis Galton (1822-1911) care este de fapt o faza preliminara a studiilor genetice la om.

Alexander Graham Bell si telefonul
Deja in 1861 profesorul german Philipp Reis a descoperit un "aparat de vorbit la distanta" care functiona, multumindu-se cu acesta si fara a cauta perfectionarea lui.

La scurt timp dupa aceasta, Elisha Gray si Antonio Meucci experimenteaza in USA transmiterea sonora prin cabluri electrice.

In anul 1873 Bell incearca sa perfectioneze "telegraful harmonic". Aceste experimentari ale lui au folosit mai tarziu la inregistrarea sonora.

Construieste "phonoautograful" care inregistreaza tonul pe un cilindru innegrit cu funingine.

Directorul scolii "Clarke School for the Deaf" "Gardiner Greene Hubbard" si "Thomans Sanders" afland de cercetarile "telegrafului harmonic", ofera finantarea lor.

Bell descopera intamplator transmiterea tonului, cu toate ca nu reuseste din nou sa-l reproduca.

La 14 februarie 1876 i se acorda patentul pentru descrierea fenomenului, cu solicitarea de a trimite un aparat care functioneaza.

Acordarea patentului are loc cu cateva ore inaintea lui Elisha Gray care a realizat aceasi descoperire. Dupa aceasta descoperire Bell ajunge impreuna cu Thomas Sanders si Gardiner G. Hubbard proprietarul "Bell Telephone Company".


Sursa: Wikipedia
 
02/06/2008 - Acest articol a fost citit de 3428 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 116 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Oameni de stiinta"
Stirile anterioare
Tesla
Edison
Wilhelm Conrad Rontgen
Alfred Nobel
Alexandru Popescu
Stirile urmatoare
Institutul de Fizica Atomica se va finanta...
James Clerk Maxwell, autorul legilor de baza...
Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer...
Dimitrie Leonida
Inventiile lui Benjamin Franklin
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric