Institutul de Fizica Atomica se va finanta exclusiv din venituri proprii


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Institutul de Fizica Atomica se va finanta exclusiv din venituri proprii


Institutul de Fizica Atomica (IFA) se reorganizeaza ca institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral din venituri proprii, in subordinea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, potrivit unei Hotarari de Guvern aprobate ieri.

simbol atomic

          Reorganizarea are in vedere adaptarea statutului acestei institutii la activitatea desfasurata in prezent. Obiectul de activitate al Institutului de Fizica Atomica s-a modificat de-a lungul timpului, prin transferarea unor competente catre alte institutii, respectiv prin realizarea unor noi atributii. De exemplu, in 2000 IFA a fost desemnat unitate de cercetare pentru coordonarea activitatilor de realizare a proiectelor convenite in baza contractului de Asociere la Euratom. Din 2005, IFA asigura conducerea Modulului I din cadrul Programului "Cercetare de Excelenta".
          Dintre atributiile Institutului de Fizica Atomica mentionam:
- elaboreaza studii si rapoarte privind potentialul national de cercetare stiintifica;
- evalueaza realizarile stiintifice si capacitatea infrastructurilor de cercetare stiintifica din domeniu;
- coordoneaza si monitorizeaza activitati specifice domeniului;
- poate reprezenta, pe baza de mandate, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in organisme internationale de profil;
- propune si conduce programe/proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare interne si internationale;
- organizeaza actiuni pentru valorificarea rezultatelor cercetarii stiintifice din domeniul si facilitarea transferului tehnologic.
Finantarea cheltuielilor curente si de capital ale Institutului de Fizica Atomica se asigura integral din venituri proprii. Aceste venituri proprii realizandu-se din urmatoarele activitati: consultanta si asistenta de specialitate; participare la programe si proiecte nationale si internationale; informare, documentare si activitati de biblioteca; cercetare stiintifica - dezvoltare tehnologica, transfer tehnologic si inovare.
          Personalul existent la data reorganizarii se preia de catre Institutul de Fizica Atomica, in conditiile prevazute de lege. Cele 10 posturi pentru administrative finante de la bugetul de stat se preiau de catre Oficiul pentru administrare si Operare al Infrastructurii de Comunicatii de Date RoEduNet.
          Conducerea este asigurata de directorul general si comitetul director, compus din directorul general si conducatorii principalelor compartimente din structura organizatorica a institutului. Numirea directorului general se face prin decizie a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, pe baza rezultatelor concursului organizat in conditiile prevazute de lege.

Sursa: PROMPT MEDIA

 

 

 
06/12/2008 - Acest articol a fost citit de 5079 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 159 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Oameni de stiinta"
Stirile anterioare
Alexander Graham Bell
Tesla
Edison
Wilhelm Conrad Rontgen
Alfred Nobel
Stirile urmatoare
James Clerk Maxwell, autorul legilor de baza...
Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer...
Dimitrie Leonida
Inventiile lui Benjamin Franklin
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric