Ronexprim: Keysight lanseaza cursul aplicat IoT pentru viitorii ingineri


ghidelectric.ro
Marti, 15 Octombrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Ronexprim: Keysight lanseaza cursul aplicat IoT pentru viitorii ingineri


Suportul de curs IoT propus de Keysight este un pachet complet focalizat pe subiectul “Internet of Things” cu scopul de a ajuta profesorii in formarea unor studenti pregatiti pentru industrie.

curs ingineri keysight

- Educati viitorii ingineri in IoT
- Investeste astazi in viitoarea generatie de ingineri IoT
- Accelereati procesul de invatare al studentilor dumneavoastra cu ajutorul suportului de curs IoT propus de Keysight

 

Conceptul “Internet of Things” reprezinta viitorul si de aceea studentii dumneavoastra trebuie sa fie pregatiti in acest sens. Suportul de curs propus de Keysight se concentreaza pe prezentarea conceptelor practice si a tehnicilor de testare. Cursurile sunt concepute pentru a oferi studentilor oportunitatea de a lucra cu instrumente si software similare celor folosite astazi in industrie si acopera intreaga anvergura a conceptului IoT de la elementele de baza pana la comunicatia wireless si managementul puterii/energiei (disponibil din Septembrie 2017). Instruiti viitorii ingineri; investiti astazi in urmatoarea generatie de ingineri IoT.

Cu peste 75 de ani de experienta in domeniul aparaturii de testare si control, Keysight Technologies Inc, este pregatita sa va ajute in educarea viitoarei generatii de profesionisti in domeniul IoT. Suportul de curs IoT ofera studentilor oportunitatea de a lucra cu instrumente si software similare celor folosite astazi in industrie.


Cursul IoT propus de Keysight acopera patru mari teme:


Bazele IoT – introducere in conceptele de baza ale IoT. Studentii care vor absolvi acest modul vor avea o vedere de ansamblu asupra arhitecturii IoT, a tehnologiei si a relatiilor dintre elementele componente.


Conceptul sistemului IoT – introducere in tehnicile de proiectare a sistemului IoT, cu precadere in domeniul sistemelor integrate, axate pe exemple specifice. Studentul va fi capabil sa proiecteze si sa dezvolte un sistem IoT cu accent pe nodul de acces in sistem si pe reteaua de senzori.


Comunicarea Wireless IoT – permite studentilor sa dezvolte aplicatii IoT tipice cu divrese tipuri de conexiuni wireless. Studentii vor fi capabili sa realizeze verificari rapide si validari de model pentru aceste aplicatii. Acest modul va fi disponibil incepand cu Septembrie 2017.


Senzori si Management de Putere/Energie in IoT – studentii vor invata cum sa caracterizeze consumul de putere/energie al dispozitivelor IoT din placi de control, senzori si module wireless. Studentii vor intelege principiile de management al puterii/energiei si vor fi capabili sa caracterizeze dispozitivele cu sistemele micro electro-mecanice. Acest modul va fi disponibil incepand cu Septembrie 2017.


Fiecare modul vine insotit de un kit de instruire impreuna cu slideuri de prezentare. Kit-ul de instruire este compus dintr-un kit de dezvoltare, dispozitive cu senzoi IoT, kit Zigbee Xbee, lucrari de laborator si intrebari/ probleme din materia acoperita de curs. Studentii pot folosi acest kit in vederea dezvoltarii de proiecte proprii dupa finalizarea modulului.

 

Cursul aplicat de IoT este conceput pentru un semestru intreg si vine insotit de un kit de instruire alaturi de slide-uri de prezentare pentru a accelera aparitia cursurilor axate pe IoT.

 


Cursul integreaza experiente practice relevante in contextul industrial actual precum si aplicatii reale de proiectare si testare in IoT.


Materialul de curs va fi actualizat anual fara costuri aditionale, premitand astfel cadrelor didactice si studentilor sa tina pasul cu noile trenduri si tehnologii IoT

 

Facilitati cheie:


- Kit-ul de instruire are la baza o placa de dezvoltare cu interfata Arduino UNO si un modul ZigBee aditional. Placuta permite conectarea diverselor dispozitive, permitand astfel studentilor sa implementeze diferite aplicatii IoT
- Kit-ul de dezvoltare inclus permite stundetilor sa experimenteze cu retele wireless locale (WLAN), Bluetooth® Low Energy (LE) si conexiuni wireless ZigBee. Datorita design-ului modular, acesta poate fi extins cu susurinta pentru a suporta alte tipuri de senzori sau conexiuni wireless.
- Kit-ul de dezvoltare pune la dispozitie diferite puncte de test pentru depanare, masurare curent de alimentare sub-circuite si pentru verificare senzori.
- Blocurile hardware sunt vizibile pe placa de dezvoltare
- Modulul Intel Edison suporta Arduino IDE si Linux OS (Yocto), permitand studentilor sa compileze fisiere C/C++ sau sa rulexe Python, Node.js si alte scripturi.


Caracteristici:


Cursul aplicat este compus din slied-uri de prezentare si un kit de instruire (care contine un kit de dezvoltare, dispozitive cu senzori IoT, kit Zigbee Xbee, lucrari de laborator si intrebari/ probleme din materia acoperita de curs)


Caracteristici ale kit-ului de dezvoltare:


- Mediu pentru dezvoltare software cu sursa deschisa
- Performanta ridicata, CPU-ul dual-core si micro-controller-ul songle-core suporta colectare de date complexa intr-un pachet de putere mica
- Suport pentru WLAN 802.11, Bluetooth LE si coneziune ZigBee
- Memorie DDR 1 GB si memorie flas 4 GB, care simplifica configurarea si maresc scalabilitatea
- Suport pentru interfete Arduino UNO si XBee
- UARTs, I2C, SPI, 40 GPIO, SD card connector si LCD
- Micro USB (UART), Micro USB OTG
- Optiuni flexibile pentru alimentare: adaptor AC sau USB
- Diferite puncte de testare pentru verificare
- Conectori pentru senzori atat pentru intrari digitale cat si analogice


Pentru mai multe detalii va invitam sa ne contactati!

 
09/03/2017 - Acest articol a fost citit de 3510 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 6 (data de 22 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Ronexprim"
Stirile anterioare
Seminar - Termografia in energetica, industrie...
Cumpara o camera de termoviziune TiS45 si...
Primesti o tableta Apple la achizitionarea unei...
Ronexprim: 1500 de euro reducere la camera de...
Ronexprim: FLUKE CONNECT mai aproape de rezultate!
Stirile urmatoare
Oferta speciala camere de termoviziune marca Fluke
Ronexprim anunta noi webinarii gratuite...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric