Submarinul electric Delfinul


ghidelectric.ro
Luni, 16 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Submarinul electric Delfinul


Submarinul Delfinul, o arma de temut impotriva submarinelor nucleare

Submarin cu motorizare electrica Submarinul are o lungime de 74,3 metri, o latime de zece metri si pescaj de 6,6 metri, poate ambarca 18 torpile sau 36 de mine, dispune de patru tuburi lansatoare si poate cobori la o adancime de 240 de metri.

Performantele sale nu se opresc insa aici, el are un deplasament de 2.325 de tone la suprafata si 3.076 tone in imersiune si dezvolta o viteza de zece noduri la suprafata si 20 de noduri in imersiune, avand o autonomie de 6.000 de mile marine (noua zile si opt ore - n.r.), la o viteza de trei noduri.

Performantele sale se datoreaza in mare parte invelisului exterior, special conceput dintr-un cauciuc rezistent, similar cu cel al submarinelor atomice, si tehnicii de proiectare (picatura de apa alungita - n.r.), care il face, practic, nedetectabil de sistemele de monitorizare inamice.

Submersibilul este, in acelasi timp, o arma de temut impotriva submarinelor nucleare. Invelisul exterior al acestuia are orificii dispuse sub forma curbei lui Arhimede care preiau emisiile cu ultrasunete si le disperseaza, fapt care face imposibila detectarea sa. In acelasi timp, „Delfinul” a fost prima nava din flota militara romaneasca dotata cu calculator universal de bord BIUS (sistem integrat de prelucrare a informatiilor pentru conducerea luptei) care are capacitatea de a prelua toate informatiile primite de la senzorii interni si externi, putand urmari tintele submerse de la o distanta de 80 de km.

„Delfinul” dispune de un complex automatizat de lansare torpile calibru 533,4, iar de la bordul sau, se pot lansa sapte tipuri de torpile (18 torpile in 6,4 minute - n.r.). „Delfinul” are performante remarcabile si in ceea ce priveste conditiile de habitat la bord, existand posibilitatea amenajarii unei sali de operatie intr-un spatiu dotat cu sisteme de monitorizare si alimentare cu oxigen. In plus, submarinul are un sistem care permite salvarea echipajului de la o adancime de 120 de metri.

Articol complet in Submarinului Delfinul i s-au consumat bateriile. Inlocuirea costa 20 de milioane de euro. pe Financiarul.COM
 
14/08/2008 - Acest articol a fost citit de 5022 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 194 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
British International Motor Show dominat de...
Automobile electrice Nissan
Noul sistem hibrid al Volkswagen Golf 6
Sistemul European de Management al traficului...
Mercedes-Benz cu motor electric
Stirile urmatoare
33.000 de potentiali cumparatori pentru...
Baterii Sony destinate autovehiculelor hibrid
Fiabilitatea masinilor electrice
Automobile electrice Chrysler
500 de automobile electrice MINI E in Statele...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric