Sistemul European de Management al traficului feroviar


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sistemul European de Management al traficului feroviar


Deputatii europeni Parlamentul European au pledat la Strasbourg pentru extinderea competentelor Agentiei Europene a Cailor Ferate prin introducerea "Sistemului European de Management al traficului feroviar - European Rail Traffic Management Systems ERTMS

Transport electric feroviar Deputatii europeni se exprima pentru un sistem obligatoriu de certificare a entitatii responsabile cu intretinerea vehiculelor, care poate fi o intreprindere feroviara sau un administrator de infrastructura.

Prin acest sistem, toti actorii de pe piata vor beneficia de aceleasi conditii de concurenta, potrivit raportorului Paolo Costa (ALDE, Italia).

De mentionat ca, textul propus de Consiliu prevedea doar introducerea unui sistem voluntar.

In prezent, procedurile nationale necesare, spre exemplu, pentru autorizarea unei locomotive reprezinta o bariera serioasa care afecteaza interoperabilitatea sistemului feroviar european.
 
Pentru a facilita aceasta operabilitate, incepand cu 2015 si in cooperare cu autoritatile nationale de siguranta competente, agentia are sarcina de a elibera autorizatii pentru introducerea in circulatie a vehiculelor conforme prin sistemul ERTMS.

Sistemul ERTMS, care contine o tehnologie foarte avansata a sigurantei cailor ferate, va fi introdus in mod gradual in retele transeuropene (TEN-T).

In momentul de fata RTMS este utilizat pe o distanta de 2.350 km din Europa, iar pana in 2012 va urma sa fie utilizat pe 11.500 km.

Potrivit unui amendament introdus de deputatii europeni la pozitia comuna a Consiliului, caile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic, care opereaza pe retele proprii, nu vor intra sub incidenta directivei privind siguranta feroviara, cu conditia ca respecta normele si reglementarile nationale in materie de siguranta.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
11/07/2008 - Acest articol a fost citit de 3449 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 251 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
Mercedes-Benz cu motor electric
Transport electric in Arad
Autoturisme electrice Honda
Masini electrice Mitsubishi-Peugeot
Motorul electric catiga teren in autovehiculele...
Stirile urmatoare
Noul sistem hibrid al Volkswagen Golf 6
Automobile electrice Nissan
British International Motor Show dominat de...
Submarinul electric Delfinul
33.000 de potentiali cumparatori pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric