'Celula de vigilenta' pentru consumul de electricitate


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

'Celula de vigilenta' pentru consumul de electricitate


Comisia Europeana convoaca de doua ori pe an o reuniune a Comitetului transfrontalier de electricitate, in cadrul careia sunt prezentate perspectivele privind productia de electricitate pentru vara sau iarna.

energie electrica

Aceasta are ca scop realizarea unui schimb de informatii, precum si semnalarea eventualelor probleme privind furnizarea de electricitate. Raportul privind adecvarea productiei de electricitate pentru vara anului 2009, prezentat de Reteaua europeana a operatorilor de sisteme de transport de electricitate (ENTSO-E), recent creata, arata ca nu se asteapta perturbari ale furnizarii de energie electrica in aceasta vara.
Cererea crescanda de energie electrica si de energie in general necesita o buna coordonare intre companiile europene producatoare de energie electrica si retelele europene. Doar in acest fel poate fi asigurat un serviciu neintrerupt pentru consumatorii individuali si intreprinderi, precum si o utilizare rationala a resurselor disponibile. In acest context, comisarul Piebalgs a solicitat retelei ENTSO-E sa prezinte comitetului transfrontalier de electricitate o analiza a situatiei, precum si masurile pregatitoare si de coordonare luate de membrii sai pentru a evita sau a atenua efectele unei posibile perturbari a aprovizionarii cu electricitate in aceasta vara. Raportul privind perspectivele sezoniere de vara a fost elaborat la scara europeana. El contine un rezumat al echilibrelor nationale sau regionale intre productia de electricitate prevazuta si cererea in perioada de varf , pentru fiecare saptamana din perioada estivala. Daca va fi necesar, Comisia poate crea “o celula de vigilenta” ad-hoc pentru perioada critica, pentru a asigura un schimb de informatii rapid intre statele vecine si operatorii retelei de transport a energiei. ENTSO-E este o noua asociatie a operatorilor retelei de electricitate si a fost fondata pentru a intari cooperarea pe piata europeana a electricitatii. Actiunea reprezinta o initiativa proactiva a operatorilor retelei pentru a contribui la dezvoltarea unor piete paneuropene si regionale fiabile si eficace, inainte de aplicarea celui de-al treilea pachet legislativ al Uniunii Europene pe piata interna de electricitate. Raportul privind adecvarea capacitatilor de productie de electricitate pentru vara anului 2009 este primul document oficial elaborat de ENTSO-E.
Comisia va convoca o reuniune a comitetului transfrontalier de electricitate, compus din reprezentanti ai statelor membre ale  Uniunii Europene (ministere responsabile cu energia si regulatori ai energiei), care va avea loc luni, 29 iunie, intre orele 10.00 si 12.00. In cadrul reuniunii, ENTSO-E va prezenta o evaluare a situatiei, explicand diferitele scenarii posibile pentru aceasta vara in ceea ce priveste furnizarea de electricitate.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
29/06/2009 - Acest articol a fost citit de 2349 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Romania nu a implementat directiva UE privind...
Autostrada de energie electrica
Rusia imprumuta Bulgariei 3,8 miliarde euro...
Constructia celei de-a doua centrale nucleare...
"Trei companii de renume mondial" concureaza...
Stirile urmatoare
Agentia Internationala pentru Energie Atomica...
Restructurarea energetica se prelungeste pana...
Reglementari noi pentru reducerea consumului de...
Reducerea de o suta de ori a pretului pentru...
Imbunatatirea performantei energetice a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric