Transelectrica va retehnologiza statia de transformare 220/110/20 kV Cetate


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Transelectrica va retehnologiza statia de transformare 220/110/20 kV Cetate


Transelectrica si consortiul format din SIEMENS - Romania si Energomontaj Bucuresti au semnat contractul de retehnologizare a statiei de 220 kV Cetate inclusiv celule 20 kV.

siemens

Contractul are ca obiect  modernizarea circuitelor primare si secundare in statia de 220 kV prin retehnologizarea completa a statiei 220 kV, modernizarea completa a celulelor 20 kV din statie si completari de circuite primare si secundare in statia de 110 kV, informeaza Siemens.

Valoarea contractului este de 4.337.396 euro (17.900 mii  lei), iar finantarea investitiei se va realiza din surse proprii  Transelectrica. Lucrarile pentru acest nou proiect de investitie sunt programate pentru  aproximativ 2 ani (iunie 2010 - septembrie 2012).

Situata in judetul Dolj in marginea comunei Cetate,  langa drumul national Calafat-Cetate –Drobeta Tr.Severin, statia  de 220/110/20 kV Cetate a fost prima data pusa  in functiune in anul 1975.

Prin modernizarea si retehnologizarea statiei de 220/110/20 kV Cetate  cu tehnologii competitive de ultima generatie,  aceasta  va fi adusa  la nivelul corespunzator importantei zonei, eliminindu-se  riscul de  evenimente majore si minimizandu-se cheltuielile anuale de intretinere si exploatare. 

“Optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului energetic primar si secundar, implementarea unui  sistem SCADA nou cu protectii moderne, redundande si fiabile si a unui sistem nou de metering cu posibilitatea transmiterii la distanta a informatiilor, vor   asigura teleconducerea statiei  de la de la centrele de dispecer centrale si teritoriale.  Pe de alta parte,  racordarea in statia Cetate  a  unei linii noi  de 220 kV  (linia de 220 kV Ostrovu mare)  pe langa cele existente (linia de 220 kV Portile de Fier si  linia 220 kV Calafat) va  avea  ca rezultat cresterea calitatii serviciului de transport de energie electrica,  cresterea sigurantei in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport si  reducerea pe  viitor  a  costurilor de mentenanta, prin monitorizarea si diagnoza de la distanta a tuturor echipamentelor”, a declarat cu aceasta ocazie directorul general al Transelectrica, domnul Adrian Baicusi.

Sursa:  Siemens

 
11/06/2010 - Acest articol a fost citit de 4431 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 108 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "SIEMENS Romania"
Stirile anterioare
Pentru Siemens businessul din energie ramane...
Siemens are livrari in China ce depasesc 1 mld...
Siemens nu se sperie de criza
Siemens considera criza globala o oportunitate...
Revista de inovatie tehnologica "hi!tech"
Stirile urmatoare
Piata de echipamente electrice se va mentine in...
Siemens: Majorari ale vanzarilor in 2010
Siemens vrea sa vanda actiuni la divizia de...
Siemens, cresteri consemnate in industria de...
Siemens doreste sa construiasca tramvaie noi...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric