Piata de echipamente electrice se va mentine in acest an la 500 mil euro


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Piata de echipamente electrice se va mentine in acest an la 500 mil euro


Piata autohtona de instalatii si echipamente electrice se va mentine si in acest an la aproximativ 500 milioane de euro, dupa ce, in 2009, segmentul a consemnat o scadere de aproximativ 15% fata de nivelul din 2008.

Cristian Secosan

Previziunile pentru anul in curs sunt negative, avand in vedere dependenta de domeniul constructiilor, care continua sa scada. Potrivit opiniilor managerilor companiilor din domeniu, valoarea pietei specifice se va deprecia si in acest an cu aproximativ 15%, pe fondul estimarilor de diminuare cu 20% a activitatii din constructii, precum si din cauza scaderii puterii de cumparare a populatiei, foarte multe componente si sisteme de iluminare fiind achizitionate direct de utilizatorii finali, scrie Agendaconstructiilor.

Cristian Secosan, director general al Siemens Romania: "In contextul in care consecintele schimbarilor climatice devin din ce in ce mai evidente, consensul politic in ceea ce priveste necesitatea depasirii situatiilor limita, printr-un efort comun si pentru a putea face fata, de asemenea, crizei energetice in crestere, devine din ce in ce mai puternic. Protectia climatului este astazi vazuta nu numai ca o politica de mediu necesara, ci si ca o investitie viitoare rentabila, care va oferi noi locuri de munca. Programele de stimulare economica se axeaza pe acest aspect. De exemplu, Austria dezvolta o strategie energetica pana in 2020, cu planuri de eficientizare a utilizarii energiei electrice si in vederea cresterii semnificative a proportiei resurselor de energie regenerabila. Un lucru este clar: tehnologiile disponibile fac posibila atingerea unor teluri ambitioase. Acum nu mai este numai o chestiune ce tine de furnizarea informatiilor si de incurajarea utilizarii acestor tehnologii. Aceste lucruri nu ar trebui sa fie foarte dificile, din moment de cheltuielile cu sporirea eficientei energetice sunt amortizate rapid si devin profitabile pe termen lung. In definitiv, energia nu va deveni mai ieftina, scrie Agendaconstructiilor. Atat in privinta cladirilor, a transportului sau a industriei Siemens poate aduce un aport important in cresterea eficientei energetice. De asemenea, suma de un miliard de euro a fost alocata pentru dezvoltarea tehnologiilor «verzi». Estimam ca pana in 2011 tehnologia verde va genera venituri de 25 miliarde euro. Incalzirea, racirea si iluminatul cladirilor raspund pentru 40% din consumul de energie la nivel mondial. Numai automatizarea cladirilor poate reduce consumul energetic cu pana la 40%. Economii si mai mari sunt posibile prin optimizarea intregii infrastructuri a cladirilor. Grupul Siemens este implicat in Initiativa pentru Cladiri Verzi a Comisiei Europene, din pozitia de semnatar urmand a se asigura de sporirea eficientei infrastructurii cladirilor cu cel putin 25%".

Sursa: Agendaconstructiilor

 
06/07/2010 - Acest articol a fost citit de 3028 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 57 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "SIEMENS Romania"
Stirile anterioare
Transelectrica va retehnologiza statia de...
Pentru Siemens businessul din energie ramane...
Siemens are livrari in China ce depasesc 1 mld...
Siemens nu se sperie de criza
Siemens considera criza globala o oportunitate...
Stirile urmatoare
Siemens: Majorari ale vanzarilor in 2010
Siemens vrea sa vanda actiuni la divizia de...
Siemens, cresteri consemnate in industria de...
Siemens doreste sa construiasca tramvaie noi...
Siemens a inregistrat o crestere a vanzarilor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric