Reducerea valorii certificatelor verzi este inoportuna, sustin reprezentanti din industrie


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Reducerea valorii certificatelor verzi este inoportuna, sustin reprezentanti din industrie


Cei mai importanti manageri din energie, reprezentanti ai statului, autoritati de reglementare, antreprenori, mari consumatori, dar si institute de proiectare sunt prezenti la cea de-a doua editie a ZF Power Summit.

ZF Power Summit ĺ13

Prezent la acest eveniment, vicepresedintele EnergoBit, Stefan Gadola, a declarat ca este de parere ca este normal sa se uniformizeze subventiile acordate de stat pentru proiectele in energie regenerabila. Insa, acesta a mentionat ca scaderea pragului maxim al certificatelor verzi va produce în mod cert o diminuare a acestor investitii.


„Chiar daca azi sunt zeci de mii de MW aprobati, lunar multe proiecte dispar. Au fost dezvoltari facute de diferiti antreprenori care si-au dezvoltat parcuri pentru a le vinde. Multe nu s-au vândut. Ele dispar”, a precizat Stefan Gadola la ZF Power Summit ’13.


„România a semnat un acord ca va produce energie alternativa. Sistemul ales de noi pentru finantare este acela cu certificate verzi. Producatorii care nu achizitioneaza cota lor de certificate verzi trebuie sa achite pâna la 130 de euro per certificat. Daca nu se produc suficiente certificate verzi, se vor plati penalitati. Daca nu producem suficienta energie alternativa, vor veni si penalitati din partea Uniunii Europene”, explica reprezentantul EnergoBit. 

De aceeasi parere este si George Ciubotaru, director Divizia Energie Verde al Electroalfa, care a declarat, de asemenea, in cadrul ZF Power Summit ’13 ca scaderea valorii certificatelor verzi este inoportuna deoarece s-ar aplica retroactiv si ar afecta planurile de afaceri.


„Cred ca aceasta schimbare facuta pana la data care era stabilita prin lege, 1 februarie 2014, ar putea sa aiba un efect de destabiliare, in special in zona fotovoltaica. Schimbarile care apar anterior si contrazic legile nu fac decat sa inchida aceasta industrie”, a declarat Ciubotaru.

 
27/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2010 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Scaderile economiilor vestice trimit companiile...
Cine are stand la RoEnergy ? Companii din...
Expozanti de pe 3 Continente, la un B2B de...
Trofeul ľ Electricianul Anului 2012
A fost fondata Asociatia Profesionala a...
Stirile urmatoare
Energiile regenerabile atrag companii din 13...
Copii azi...Ingineri maine. Scoala IEAS
Conferinta specializata cu sesiuni multiple...
Cum puteti creste profitul afacerii...
Slawomir Sawicki prezinta proiectul de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric