RoEnergy Bucuresti : Intr-o Europa fara gaze, Romania poate castiga din exportul Regenerabilelor


ghidelectric.ro
Vineri, 8 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

RoEnergy Bucuresti : Intr-o Europa fara gaze, Romania poate castiga din exportul Regenerabilelor


Recentele evenimente politice internationale, cu efecte directe asupra pietii energiei, readuc in discutie strategiile tarilor europene in ceea ce priveste implementarea energiilor regenerabile in Uniunea Europeana.

energie eoliana

Reducerea dependentei fata de combustibilii clasici ( petrol, gaze, etc ) ar putea fi accelerata cu ajutorul energiilor regenerabile, iar din aceasta pespectiva, Romania ar putea juca un rol economic mult mai important decat pare la prima vedere.


Pana in iunie 2014, Comisia Europeana vrea un plan de actiune


Fortata de imprejurari, Comisia Europeana trebuie sa elaboreze un plan concret de actiune menit sa reduca dependenta energetica a UE fata de importuri si in special fata de importurile din Rusia.
Conform AFP, in cadrul recent unui summit european, vicepresedintele Consiliului European European Herman Van Rompuy,  a anuntat explicit: "Liderii UE au cerut Comisiei Europene (CE) un plan de actiune concret pana in iunie", subliniind ca este necesara o "accelerare in vederea reducerii dependentei, în special fata de Rusia".


In opinia lui Van Rompuy aceasta problema este "deosebit de pertinenta in contextul actual".  Daca UE nu actioneaza, dependenta sa fata de straini va atinge un nivel de 80% pâna în 2035, în privinta consumului de gaze naturale si de petrol.


Ce ar trebui sa contina acest plan ? Specialistii in energie spun ca europenii au la dispozitie trei variante: sa importe gaze de sist din SUA, realizarea unor interconexiuni intre tarile UE, respectiv continuarea dezvoltarii energiile regenerabile in ritm accelerat.  Ultima varianta reprezinta, potrivit mai multor opinii, calea cea mai rapida si totodata cea mai sustenabila de rezolvarea a deficitului energetic european, deoarece, printre altele, rezolva si problema unui mediu curat.


Romania, tara cu potential si apetit pentru Regenerabile


In acest tablou, Romania, care are unul dintre cele mai mari potentiale in regenerabile in aceasta parte a Europei, ar putea juca un rol crucial. Mai cu seama ca, pana in prezent, tara noastra si-a dovedit cu prisosinta apetitul deosebit pentru regenerabile, fiind pe cale, iata, sa-si indeplineasca mai devreme cu 6 ani targetul CE ( 24 % pana in 2020 ) de producere a energiei din surse regenerabile. La sfarsitul anului 2013, energia produsa din surse regenerabile numara  4,255 MW instalati, ceea ce reprezinta o crestere cu 82%  fata de 2012. Potrivit ANRE, in 2014, capacitatea instalata urmeaza sa creasca cu inca 2.070,5 MW, pentru care autoritatile au aprobat deja toate avizele necesare.
In 2013, Romania a exportat  660 GWh de energie, fiind de asteptat, desigur, ca cifra de export sa creasca substantial in 2014.

 

Platforma RES a Romaniei – Targul RoEnergy Bucuresti din 11-13 iunie

 

Din 2009, R.E.S. GROUP sustine anual doua targuri internationale de energii regenerabile si eficienta energetica, fiind platforma de energii regenerabile a Romaniei, care a favorizat importul de capital si konw-how in acest domeniu. Pana in prezent, editiile RoEnergy au prilejuit manifestari complexe, generand o retea de experti, asociatii, autoritati, cu companii care se intind pe trei continente ( Europa, Asia si America de Nord).  Urmatoarea editie, a IV-a, a Targului International RoEnergy Bucuresti va avea loc la ROMAERO, Baneasa, sector 1, in 11-13 iunie 2014, manifestarea fiind asteptata cu vadit interes de catre industria de energii regenerabile din aceasta parte a Europei, mai ales in actualul context international.
Informatii suplimentare:
info@roenergy.eu si marketing@roenergy.eu


Tematica RoEnergy Bucuresti 2014


Tematica Targului ( selectie): biogaz, biomasa, biocombustibili, cogenerare, energie solara, PV, termal, energie eoliana, microhidroenergie, eficienta energetica, infrastructura energetica.


RoEnergy
tel/fax : +40.357.436.266
tel.+40.357.411.642
mobil: +40.772.262.915
e mail press@roenergy.eu
www.roenergy.eu
SC R.E.S. Group SRL
Arad, Str Predeal, 9
CUI RO20437841

 
24/03/2014 - Acest articol a fost citit de 2078 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Slawomir Sawicki prezinta proiectul de...
Cum puteti creste profitul afacerii...
Conferinta specializata cu sesiuni multiple...
Copii azi...Ingineri maine. Scoala IEAS
Energiile regenerabile atrag companii din 13...
Stirile urmatoare
Peste 3 saptamani, Targul RoEnergy Bucuresti va...
Cursuri gratuite pentru bucurestenii interesati...
Case inteligente, vehicule electrice si roboti...
Conferinta NIDays 2014 - 15 octombrie 2014
IEAS 2015 - Smart event in a Smart City!
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric