Piata de echipamente finantate prin leasing da semne de revigorare


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Piata de echipamente finantate prin leasing da semne de revigorare


Revigorarea pietei de echipamente finantate prin leasing arata ca mai multe ramuri economice au iesit deja din criza, avand un potential de crestere important.

echipamente electrice

Dupa cele aproape 900 de milioane de euro inregistrate de piața leasingului de echipamente in 2008, segmentul a atins fundul prapastiei in 2010. Atunci, piața a cazut de patru ori fața de anul 2008. 2011 arata insa o creștere de 67% a acestui segment, de la 217 milioane de euro la 324 de milioane de euro, potrivit datelor publicate de Asociația Societaților Financiare - ALB Romania. Creșterea a fost generata in principal de finanțarea utilajelor din agricultura și construcții, scrie Capital.

Astfel, echipamentele au ajuns sa dețina un procentaj de 24% din totalul pieței de leasing, dupa ce in 2010 a deținut 21%.

Cel mai dinamic segment al utilajelor finanțate in leasing a fost cel din agricultura, unde constatam o triplare a volumului de finanțari de la an la an. Astfel, daca in 2010, agricultura reprezenta 8% din totalul leasingului de echipamente, in 2011 acest procentaj a avansat pana la la 24%. O crestere importanta s-a constatat și pe segmentul de echipamente electrice, de la 4% la 10%, și pe cel al construcțiilor, de la 13% la 19%.

Așa cum arata președintele Raiffei­sen Leasing, Felix Daniliuc, „Leasingul este un foarte bun barometru al economiei. Totdeauna am spus ca activele finanțate prin leasing se regasesc in economie. Dimensiunea creșterii economice este direct proporționala cu creșterea pieței de leasing“.

Pentru a ilustra ideea de barometru al economiei, Felix Daniliuc precizeaza ca in 2012 ne putem aștepta sa avem o piața a leasingului de circa 1,5 miliarde de euro, in creștere cu 4,5% fața de 2011, cu condiția sa inregistram o creștere economica reala de 0,5%.

Creșterea leasingului de echipamente se reflecta in creșterea economica. Practic, daca avem creștere economica de 1%, leasingul crește cu 9%.
Felix Daniliuc, președinte, Raiffeisen Leasing

Sursa: Capital

 
26/04/2012 - Acest articol a fost citit de 2318 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Profitul General Electric a crescut cu 18% in...
Compania Danfoss mentine estimarile pentru anul...
Energobit incepe productia la Cluj in 2012
Gewiss continua strategia de precautie in...
Emerson isi mareste productia in Romania, la Cluj
Stirile urmatoare
Electroprecizia Sacele mizeaza pe o crestere a...
Danfoss Group, crestere a profitului cu 7,5% in...
Syscom 18 a devenit distribuitor al produselor...
Principalele tari importatoare de echipamente...
Avioanele militare americane zboara cu piese...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric