In 2010 jucatorii din piata automatizarilor industriale vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

In 2010 jucatorii din piata automatizarilor industriale vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii


"Desi in 2010 piata romaneasca de automatizari si sisteme de masura nu va fi mult diferita ca volum fata de 2009, este totusi posibila o usoara crestere, iar concurenta va fi mai dura."

automatizari industriale

"Drept urmare, companiile din domeniu vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii, indiferent de marime si se vor orienta si catre alte business-uri, mai putin exploatate pana acum. Sunt de asteptat mai multe investitii in termocentrale, de exemplu.", previzioneaza dl. Ion Andronache, presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul de automatizari industriale.

Intrucat consumul de gaze si de combustibili va fi relativ apropiat de cel din 2009, bugetele de investitii in industria de petrol si gaze vor fi asemanatoare; lupta pentru fiecare proiect va fi insa mai mare. "In ceea ce ne priveste, incercam sa ne pastram pozitia pe care o avem in calitate de furnizor si integrator de sistem pentru clientii nostri traditionali - Petrom, Romgaz, Transgaz. Totodata vom fi mai agresivi pe alte piete - termocentrale, industria apei, medicamente, bauturi, industria alimentara.", declara Ion Andronache.

Piata locala de automatizari a carei valoare se ridica la 300-400 milioane de euro intr-un an normal a cunoscut in 2009 o scadere cu aproximativ 25-30% fata de anul trecut. „Anul 2009 a fost un an de <<acomodare>> cu criza, anul in care firmele au incercat sa se adapteze la noile conditii de piata. Anul 2010 va fi mai dificil odata ce toata lumea a inteles gravitatea situatiei. Bancile vor fi mai severe, bugetele de investitii vor fi mai stranse, fiecare firma va incerca sa-si recupereze creantele cat mai rapid, iar firmele straine furnizoare de echipamente  sau servicii vor fi mai active pe piata romaneasca.”, este de parere Andronache.

In acest context, exportul devine o prioritate pentru Syscom 18 in 2010. Compania isi propune un volum total de vanzari de cca 20 milioane de euro, dintre care 1,5 - 2 milioane de euro sa fie reprezentate de exporturi. Ca si in 2009, livrarile de sisteme la cheie vor reprezenta probabil cca 80% din volumul total de vanzari. "Un alt obiectiv prioritar pentru noi este mentinerea colectivului de specialisti, obiectiv atins in 2009. De asemenea vrem sa obtinem aprobarea europeana MID pentru sistemele noastre de masura, caz in care vom fi prima firma romaneasca detinand acest certificat.", completeaza Andronache.

Cel mai recent proiect major al companiei, finalizat la sfirsitul anului 2009, a fost implementarea sistemelor de recuperare vapori in 10 depozite Petrom concomitent cu introducerea incarcarii pe jos pentru benzina. Valoarea proiectului a fost de ordinul milioanelor euro si a inclus servicii integrate: proiectare, livrare echipamente, dezvoltare software, instalare, punere in functiune, teste. "Ca sa rezisti pe piata in vremuri de criza si sa-ti pastrezi clientii trebuie sa ai un avantaj competitiv. Al nostru consta in faptul ca suntem integrator de sistem si intelegem bine aplicatia. Spre deosebire de alte cateva aplicatii similare din Romania, sistemele noastre sunt comandate si monitorizate de un sistem SCADA. Creste siguranta in exploatare si permite efectuarea calculelor si  imprimarea rapoartelor conform cerintelor autoritatilor de mediu. In acest moment Syscom 18 este de departe cea mai experimentata companie din Romania in acest domeniu, cu 17 sisteme de recuperare vapori implementate.", explica Ion Andronache.


 
22/01/2010 - Acest articol a fost citit de 2525 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 43 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Participa sau nu statul la proiectul celor doua...
Va asteptam la "Romania Green Business Gala"
Pierderi de 10,5 % in compania producatoare de...
Ministerul Justitiei a avizat infiintarea celor...
Targ international de energie regenerabila RENEXPO
Stirile urmatoare
Motoare electrice din Romania pentru francezi
Siemens a avut o crestere a profitului cu 24%
Instalatii pentru Ambasada SUA din Bucuresti de...
Disponibilizari in cadrul companiei Siemens din...
APC by Schneider Electric a extins...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric