Schneider Electric dezvolta solutii de management al energiei impreuna cu Cisco


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Schneider Electric dezvolta solutii de management al energiei impreuna cu Cisco


Schneider Electric, anunta dezvoltarea unui parteneriat cu Cisco cu scopul de a oferi o solutie completa si inovatoare de management al energiei care monitorizeaza si gestioneaza consumul de energie in toate tipurile de cladiri.

Schneider_Electric

Prin aceasta solutie integrata, proprietarii de cladiri, managerii, arhitectii, contractorii si managerii de IT vor putea sa optimizeze eficienta energetica si operatiile de business pentru a economisi energie.

Portofoliul arhitectural complet EcoStruxure de management activ al energiei dezvoltat de Schneider Electric ofera un unic punct de acces care uneste cinci domenii de expertiza din domeniul afacerilor - electricitate, centre de date, procese si masini, controlul cladirilor si securitate fizica –- toate acestea apartinand unui cadru tehnologic deschis si flexibil. Arhitectura EcoStruxure este integrata cu Cisco EnergyWise, program integrat in infrastructura de retea Cisco pentru a furniza o solutie holistica de management al cladirii, in special a tuturor obiectelor consumatoare de energie, cum ar fi: HVAC, iluminatul, securitatea si pentru prima data, diminuarea consumului de energie din domeniul IT/IP, incluzand computerele, telefoanele, switch-urile Catalyst, terminale POE (Power over Ethernet) sau alte dispozitive din domeniul IT.

Cum costurile de energie in cladiri reprezinta 42% din totalul energiei consumate la nivel mondial, putem vorbi despre un imperativ in descoperirea de noi modalitati de reducere a consumului de energie de catre dispozitivele de IT/IP, atat in cazul cladirilor, cat si in intreaga retea.  

 “Cautarea unor metode inovatoare de crestere a eficientei energetice si a performantei operatiilor in cadrul cladirilor, este ceea ce Schneider Electric face in fiecare zi cu mii de clienti din intreaga lume”, a declarat Chris Curtis, presedinte si CEO al Buildings Business, Schneider Electric. “Combinarea arhitecturii EcoStruxure de la Schneider Electric cu EnergyWise dezvoltata de Cisco, ofera organizatiilor posibilitatea de a face un prim pas inainte spre managementul consumului energetic al dispozitivelor IT/IP si a computerelor in domeniul sistemelor de management al cladirilor. Suntem foarte incantati de aceasta oportunitate si de ceea ce va insemna acest parteneriat inovator pentru reducerea consumului de energie in cladirile de peste tot din lume”.

De exemplu, doua scoli din Europa au folosit intr-un proiect pilot aceasta solutie rezultata in urma combinarii programelor Schneider Electric si Cisco si au economisit aproape 30% din energia lor de IT, ducand astfel la o reducere totala de aproape 6% a energiei generale consumate. Cu o rentabilitate a capitalului investit (ROI) clara si masurabila, solutia oferita de cele doua companii permite utilizatorilor posibilitatea de a reduce per total costurile de IT cu 30% si pe cele integrale cu aproximativ 9%, respectand normele de reglementare si indeplinind totodata obiectivele privind sustenabilitatea corporatiilor.

In plus, noua solutie permite organizatiilor sa:
• monitorizeze, raporteze si gestioneze utilizarea energiei in cadrul intregii retele corporative sau a infrastructurii imobiliare;
• creeze o arhitectura mai eficienta pentru domeniul IT/IP in afara centrelor de date;
• detina un control mai bun asupra a modului in care energia este folosita pentru a raspunde mai inteligent si mai eficient la semnalele retelei inteligente (smart grid);
• ofere o noua posibilitate de economisire a energiei care vine sa indeplineasca cerintele de sustenabilitate corporativa si sa elibereze resurse de capital care duc la imbunatatirea profitului total.

“Cisco EnergyWise este o solutie de top in aceasta industrie ce permite clientilor sa monitorizeze si sa controleze tensiunea in echipamentele lor de retea si in terminalele conectate la switch-urile si router-ele Cisco”, afirma pressedintele Cisco Unified Access Business Unit, Cisco. “Prin faptul ca lucram cu firme de top precum Schneider Electric, oferim proprietarilor de cladiri si managerilor posibilitatea de a monitoriza, raporta si controla consumul total de energie al cladirilor, inclusiv infrastructura IT prin intermediul unui singur panou, ceea ce duce in final la imbunatatirea eficientei operationale si la cresterea economiilor”.

Schneider Electric si Cisco lucreaza impreuna de mai bine de zece ani si ofera organizatiilor instrumente care sa le ajute in reducerea consumului de energie cu pana la 30%, utilizand reteaua drept o platforma de management al energiei. Aceasta relatie a evoluat de la comunicatii integrate in centrele de date si camere de retea la supraveghere video si securitate IP a retelei. Aceasta colaborare duce mai departe pozitia deja stabilita de lider global in managementul energiei a Schneider Electric care, alaturi de solutia de top Cisco pentru managementul energiei in domeniul IT, implementata prin intermediul platformele de switch-uri Catalyst, ofera reducerea consumului de energie si eficientta la locul de munca, imbunatatind performanta afacerii.

Sursa: Comunicat de presa Schneider Electric

 
06/09/2011 - Acest articol a fost citit de 3250 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Schneider Electric"
Stirile anterioare
APC by Schneider Electric anunta integrarea APC...
Schneider Electric a primit premiul äCel mai...
GENESYS Systems devine Premier Partner al APC...
Cererea globala de energie se va dubla pana in...
Intr-un interval de 10-15 ani in Romania vor...
Stirile urmatoare
Schneider Electric, partener principal al...
Schneider Electric lanseaza EV Link, solutii de...
Tornado Technology devine distribuitor oficial...
Razvan Copoiu este noul vicepresedinte al...
Schneider Electric este gata sa livreze primele...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric